Hopp til innhold
Logg inn
Hvor ønsker du å logge inn?

Starte ny bedrift

Vi hjelper deg igang - og vi hjelper deg videre!

forretningskvinne med kaffekopp

Står du på startstreken og skal etablere ny bedrift er det mange beslutninger som må tas og formkrav som må tilfredsstilles. Her finner du litt informasjon som kan være nyttig på veien til å etablere ny bedrift.

På startstreken
Det er svært viktig med god planlegging når du skal starte egen bedrift. Har du fokus på markedet så har du også gode sjanser for å lykkes. Noen spørsmål må du finne svar på. For eksempel hvor du er i dag og hva er målet ditt. For at etableringen skal gå bra må du også vite hva det vil koste deg og hvordan du vil komme deg dit du vil.

Bank må du ha
Vi heier på de som har gode idéer og starter nye bedrifter! Vi ønsker å være med på den spennende reisen det er å starte for seg selv. Hos oss får du alle de produkt og tjenester som en bedrift trenger.

Kalkyle
En bedrift skal tjene penger. Inntekten skal dekke varekjøp, lønninger og andre betalingsforpliktelser bedriften måtte ha - og gi avkastning på investeringer som er gjort. For at bedriften din skal drive med overskudd må du ha gode kalkyler som gjør at inntektene blir større enn kostnadene.

Sammen med Høgskolen i Molde har vi laget fire korte filmer som kan hjelpe deg på vei. 


Gode idéer og fremtidens arbeidsplasser
Vi i Sparebanken Møre kommer stadig i kontakt med mennesker som har en gründer i magen.  Fellesnevnerne er ofte at de har behov for både faglig og økonomisk rådgivning for å videreforedle og i neste steg kommersialisere idéen sin.

I forbindelse utdeling av det første nyskapingsstipendet NÆRINGSTEFT, har vi samlet nyttig informasjon for gründere et eget magasin. Magasinet Engasjert! finner du her. 

Styre
Et element i etablering av en bedrift er å sette sammen et styre. Vi har to filmer fra vårt styreseminar "Verdiskapende styrearbeid". 

Del 1 handler om

  • Hva betyr verdiskapende styrearbeid, og hva inneholder det
  • Rollefordeling og relasjoner til eiere og daglig leder
  • Viktige elementer i styrets arbeidsform

Del 2 handler om

  • Styrets involvering i strategi- og forretningsutvikling
  • Styrets ivaretakelse av kontrolloppgaver, herunder internkontroll og risikostyring
  • Støtte til daglig ledelse
  • Styrets egenutvikling