Sparebanken Møre 
Større skrift

 

Sikkerhet på internett

Vi har fokus på at våre tjenester er trygge og brukervennlige og minner om at våre kunder også bør beskytte sin datamaskinen til bruk på Internett.
Nettbank, mobilbank og brettbank via trådløse nettverk
Vi anbefaler at du benytter tjenester i nettbank, mobilbank og brettbank kun når du er tilkoblet kjente og sikre trådløse nett. Offentlige trådløse nett som er ukjente og usikre (ukrypterte) kan enkelt benyttes til informasjonstyveri og bør i alle tilfeller unngås dersom en behandler sensitiv informasjon.
 
Nettbanken benytter kryptert forbindelse. Kontrollér at nettleseren viser en hengelås på statuslinjen eller til høyre i adresselinjen når du er logget inn i nettbanken.
 
Aldri oppgi sensitiv informasjon - phishing
Hvis du får en e-post som ser ut som den er fra Sparebanken Møre, og ber om sensitive opplysninger, må du ikke besvare denne. Ta kontakt med kundeservice hvis du opplever dette eller er usikker på en e-post du har mottatt.
 
Ikke hjelp kriminelle med pengeflytting
Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) advarer folk mot å la seg lure av kriminelle. – Den siste tiden har vi sett stadig flere eksempler på at bankkunder blir forsøkt vervet til å overføre penger for kriminelle gjennom sin egen bankkonto. Hvis man sender penger for kriminelle, risikerer man både straff og erstatningskrav, sier kommunikasjonssjef i FNO, Stine Neverdal.  
 
Det finnes flere tilbydere av såkalte "budsjettverktøy" på markedet. Disse gir deg en fullstendig oversikt over ditt forbruk og din økonomi ved å få tilgang til transaksjonene i nettbanken din. Ofte krever disse verktøyene at du gir fra deg påloggingsinformasjon og passord til nettbanken. Slik informasjon må du aldri oppgi, og Finanstilsynet advarer også mot dette.
 
Nettvettregler
  • Installer og oppdater antivirusprogram - Microsoft tilbyr gratis antivirus for deg som har en pc med windows.
  • Oppdater programvare - nettleser og Adobe Acrobat Reader
  • Sjekk at det er sikkerhetslås på nettbanksiden før du oppgir brukeridentitet og koder
  • Oppgi aldri brukeridentitet eller koder til noen, hverken på e-post, telefon eller direkte forespørsel
  • Bruk alltid "Logg av" oppe til høyre når du er ferdig med å bruke nettbanken
  • Pass på hva du forteller om deg selv på nettet og hvor du bruker bank- eller kredittkortet ditt
  • Husk at ordinære e-post som du sender banken er ukryptert. Vi anbefaler derfor at du aldri sender fortrolig, privat informasjon over e-post. Sendes det til banken fra nettbanken er det trygt
  • Oppgi aldri  fødselsnummer til ukjente, det kan være starten på ID-tyveri og svindelforsøk
  • Noen sider på Internett overfører ondsinnet programvare ved besøk. Vær kritisk til hvilke sider du går inn på
  • Mange gratisprogrammer, skjermsparere og fildelingstjenester overfører virus og annen ondsinnet programvare. Vær kritisk til nedlastninger fra ukjente kilder
 
Har du spørsmål om dette ta kontakt med kundeservice.