Invasjonen av Ukraina

Russlands angrep på Ukraina er en menneskelig tragedie først og fremst. Krigen påvirker også verdensøkonomien, norsk økonomi og din privatøkonomi. Her har vi samlet litt informasjon som kan være nyttig for både deg og din bedrift.

Internasjonal kortbetaling

Visa og Mastercard har innført tiltak om å blokkere kort som er utstedt i Russland. I tillegg vil kort utstedt utenfor Russland være blokkert mot brukersteder registrert i Russland. Blokkeringen fra Visa og Mastercard inkluderer derfor all nærbetaling i Russland, minibankuttak og netthandel mot brukersteder registrert i Russland. All behandling av transaksjoner gjennom Visa og Mastercard sine betalingsløyper vil derfor være blokkert på ubestemt tid fremover.

Fond og aksjer

Sparebanken Møre forvalter ikke fond selv, men distribuerer fond fra leverandørene Storebrand Asset Management, SKAGEN, DNB Asset Management, Alfred Berg Kapitalforvaltning og Holberg Fondsforvaltning.

Banken har løpende dialog med fondsleverandørene våre. Alle har besluttet å gå ut av sine investeringer i Russland, og arbeid med å avslutte dette pågår. Heller ikke Aktiv Forvaltning har direkte eksponering mot Russland i sine porteføljer.

Kundeservice

Åpningstider: Privat: mandag - fredag 08:00-20:00 Bedrift: mandag - fredag 08:00-16:00 Vi hjelper deg gjerne!