Hopp til innhold

icon
NÆRINGSTEFT er for deg som har en nyskapende forretningsidé, og som er klar for å satse på den!
NÆRINGSTEFT er et nyskapingsstipend fra Sparebanken Møre. Som den største banken i fylket er vi opptatt av å utvikle næringslivet her i fylket, og gjennom NÆRINGSTEFT ønsker vi å investere i bedrifter og mennesker som på sikt kan bidra til å skape arbeidsplasser og fremme utvikling i Møre og Romsdal.

Søknadsfristen for NÆRINGSTEFT var 15. oktober, og vi har fått inn nesten 200 søknader!


Vi har lett etter både enkeltpersoner og små og mellomstore bedrifter som har en god forretningsidé der én million kroner utgjør en forskjell.
Les mer om NÆRINGSTEFT
Stipendet NÆRINGSTEFT er organisert som en kompetansereise der en fagjury velger ut 50 kvalifiserte søkere som får følge et faglig program.
Sammen med kunnskapsparkene ÅKP og Protomore samt NTNU og lokalt næringsliv, gir Sparebanken Møre deltakerne økt kompetanse på næringsutvikling. Deretter blir det ny utvelgelse der ti deltagere får tilbud om å delta i et inkubatorprogram frem til neste utvelgelse av tre finalister.

Finalistene får skreddersydd og tett oppfølging frem mot finalen. I tillegg får de utviklet sin egen profileringsfilm. De tre finalistene får presentere sin idé for alle deltagerne på næringslivskonferansen Børs & Bacalao 8. mars neste år. Under denne samlingen kåres vinneren av NÆRINGSTEFT som mottar førstepremien til en verdi av én million kroner.

Alle søknader som kommer inn til NÆRINGSTEFT vil bli behandlet konfidensielt.
Les mer om prosessen

Ofte stilte spørsmål

Om NÆRINGSTEFT

Vi har en bredt sammensatt jury fra bank, universitet, kunnskapsparker og næringsliv som vil vurdere søkerne.

Hvem som går videre i første runde vil lanseres i begynnelsen av november

Med nyskapende mener vi at det ikke må være en kopi av noe andre har gjort før deg. Det trenger ikke være en helt ny oppfinnelse, men for eksempel en ny måte å tilby et produkt eller en tjeneste på.

...