Hopp til innhold

 
Sparebanken Møres nyskapingsstipend

NÆRINGSTEFT

NÆRINGSTEFT er en unik kompetansereise med faglig påfyll, nettverk og mulighet til å vinne flotte premier. Hovedpremien er på hele 1 million kroner og bidrar til at du kan realisere din forretningside. 

Vi har mottatt mange spennende søknader, og gleder oss til å bli bedre kjent med alle grunderne gjennom kompetansereisen som begynner i Fosnavåg 4. oktober. 

Program

Bli med Sparebanken Møre og partnere på en spennende kompetansereise!

NÆRINGSTEFT skal favne bredt om gründere og nyskapere for å gi flest mulig et løft videre. Programmet er lagt opp som en kompetansereise i tett samarbeid med NTNU i Ålesund og kunnskapsparkene ÅKP, ProtoMore og Vindel. 

Alle er med fra starten. Kompetansereisen starter med en massemønstring i Fosnavåg 4. oktober der alle som søker vil bli invitert. Her vil du kunne møte hele fylkets nyskapingsmiljø samlet på en plass! 

Ferden går deretter videre til Molde 8. – 9. november for 50 utvalgte deltakere. Her vil vi ha et «fra lunsj-til-lunsj»-seminar med rom for sosialisering og nettverksbygging på kvelden.

6. desember blir en nervepirrende dag, da skal antallet reduseres fra 50 deltakere til 10 semifinalister! Semifinalistene inviteres til en helgesamling med tett faglig og sosialt innhold og bonuspremie på kr 50.000. Selve semifinalen holdes 1. februar 2019 i Molde og her kåres tre finalister. 

Tre finalister står igjen, og vinneren av 1 million kroner kåres under investorseminaret «Børs og Bacalao» 13. mars 2019.

Se film fra forrige runde av Næringsteft her!

AgriMare Bio gikk til topps som vinner av første runde med NÆRINGSTEFT i mars 2018. I filmen under forteller daglig leder Lene Stenseth om reisen AgriMare Bio har hatt siden de vant millionen i NÆRINGSTEFT.

NÆRINGSTEFT er et nyskapingsstipend fra Sparebanken Møre i samarbeid med NTNU, ProtoMore, Vindel og ÅKP. Vi er sammen opptatt av å utvikle næringslivet her i fylket, og gjennom NÆRINGSTEFT ønsker vi å investere i bedrifter og mennesker som på sikt kan bidra til å skape arbeidsplasser og fremme utvikling i Møre og Romsdal. 

Premier

1 million kroner til vinneren. Men vent – her er mer å hente!

Når du snakker med tidligere deltakere så er det gjerne opplevelsen, kunnskapen og nettverket de sitter igjen med som har vært den største gevinsten. Men dette er også en konkurranse, der det ikke bare er vinneren som får premie.

De ti semifinalistene vinner 3 måneder gratis inkubatorplass hos enten Vindel, ÅKP eller ProtoMore. Finalistene vil få utarbeidet en profesjonell presentasjonsfilm til bruk på finalen, men også til egne formål.

I forrige runde overrasket vi de to finalistene som ikke vant – de fikk 200 000 kroner til å videreutvikle ideen sin. I år blir ikke dette noen overraskelse, så om du kommer deg helt til finalen så er du allerede sikret en premie på minimum 200 000 kroner! 

I år som i fjor har vi med oss solide og kompetente samarbeidspartnere fra næringslivet. Advokatfirmaet SANDS og konsulentfirmaet MRK stiller med rådgiving som eksklusiv premie, og flere premier vil bli annonsert underveis. 

Partnere

Hva har NTNU, ProtoMore, ÅKP og Vindel til felles? Jo – til sammen utgjør de ett av Norges fremste kompetansemiljø innen innovasjon og nyskaping!

Inne-paÌŠ-LAB.jpg


For å få et kvalitetssikret og interessant opplegg er det viktig å ha med de flinkeste partnerne og miljøene. Disse bidrar til det faglige opplegget både som tilretteleggere, jury og faglige bidragsytere. I tillegg samarbeider vi med ulike næringslivsaktører som ønsker å bidra til å utgjøre en forskjell for fylkets nyskapingsmiljø. 

Jury

En kompetent jury er en forutsetning for å finne ideene med det største potensialet.

En jury bestående av personer fra ÅKP, ProtoMore, Vindel og Sparebanken Møre plukker ut hvem som skal gå videre fra alle søkere til 50. Deretter kobles en ekstern jury på. Hvem dette er vil vi offentliggjøre snart! 

NB! Du får vite hvem som får tilgang til dine besvarelser FØR disse blir videreformidlet. Dersom det er noen i juryen eller blant arrangøren som ikke kan få tilgang til din besvarelse av konkurransehensyn eller andre årsaker, så ta kontakt med oss, så løser vi det.

Konfidensialitet

Alle som jobber med NÆRINGSTEFT signerer avtale om konfidensialitet.

En forretningsidé er ganske sårbar sånn helt i starten, eller før en har fått tatt patent. Det er veldig viktig for oss at alle deltakere skal føle seg trygge på at vi behandler all informasjon på en sikker måte. 

Alle i administrasjonen og juryen har signert avtale om konfidensialitet før de kommer inn i prosjektet. Det samme gjelder også for leverandørene våre. Med unntak av navn og en kort beskrivelse av ideen din (som du skriver selv), så vil ingenting av det du sender ut bli delt eller distribuert på noen måte annet enn til juryen.

Det vil underveis i prosessen bli oppfordret til deling og samhandling med andre deltakere, men også her styrer du innholdet selv.  

Vilkår for deltagelse i NÆRINGSTEFT

Sett deg inn i dette før du sender inn søknaden! 

For å kunne gi alle deltakere en god opplevelse og oppmerksomhet, stiller vi følgende vilkår for deltakelse:

  • Sparebanken Møre kan publisere navnet ditt samt tittel på ideen/prosjektet  
  • Innsendte besvarelser kan deles med juryen
  • Sparebanken Møre lagrer kontaktinformasjon og bruker denne til å sende ut relevant informasjon om NÆRINGSTEFT
  • Sparebanken Møre og øvrige NÆRINGSTEFT-samarbeidspartnere vil kunne kontakte deg som del av oppfølgingen
  • Du/dere kan bli eksponert i media og sosiale medier som følge av deltakelse i NÆRINGSTEFT
  • Du/dere må signere konfidensialitetserklæring, og beskytte andre deltakeres ideer

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Neida, du trenger ikke å ha etablert en bedrift, men du må ha en forretningsidé og en plan for hvordan du skal etablere denne. 


Alle kan delta, men det er en forutsetning at ideen vil gi verdiskaping i Møre og Romsdal for å kunne vinne.


Ja, det kan du dersom du har en god forretningsidé. Juryen vil imidlertid prioritere prosjekt og ideer som skal etableres i fylket. 


I første runde er litt av poenget å klare å forklare ideen din og markedet dit tmed få ord. Det gis derfor ikke anledning til å sende inn mer informasjon enn det blir spurt etter i søknadsskjemaet. Men ikke fortvil – det vil bli rikelig med anledning til å fortelle juryen om ideen din gjennom de neste rundene!


Både ja og nei. Det vil selvsagt være en fordel å delta med tanke på oppgaven som skal besvares i etterkant, og ikke minst opplevelse og nettverk. Men vi tvinger ingen til å delta på de første samlingene. For å kunne bli valgt ut som semifinalist må du imidlertid forplikte deg til å delta på helgesamlingen i januar, samt de resterende arrangementene.  


For å kunne delta må du kunne beskrive forretningsideen din. Men dette kan gjøres på mange forskjellige måter. Du trenger ikke forklare detaljer fra den geniale ideen din dersom det er helt essensielt at den holdes hemmelig. Men forklar gjerne hvilket problem denne ideen skal løse, og hvordan du skal tjene penger på dette. Å beskrive ideen din er for øvrig noe vi skal jobbe mye med i NÆRINGSTEFT. 


Det er veldig viktig for oss at deltakerne skal føle seg trygge på at vi behandler all informasjon på en sikker måte. Vi publiserer eller deler ikke noe uten at vi har fått tillatelse til dette. Juryen er også veldig opptatt av å behandle alle søknader konfidensielt. Dersom du av en eller annen grunn mener at din ide eller dine besvarelser ikke kan deles med ett eller flere av jurymedlemmene eller noen av arrangørene, så si ifra! Dette er en helt kurant problemstilling som vi mer enn gjerne tar tak i for å løse på best mulig måte. 


...