Hopp til innhold
Logg inn
Hvor ønsker du å logge inn?

Start innhold

Les neste artikkel

Ny rentenedgang

Sparebanken Møre setter ned rentesatsene for lån og innskudd med inntil 0,5 prosentpoeng. Det er andre gang på under to uker at rentene reduseres for kundene våre. Totalt er rentene nå redusert med inntil 0,85 prosentpoeng.

- Den ekstraordinære situasjonen, gjør at markedet endrer seg raskt og med stor grad av usikkerhet. Det gjør at prisen på penger for bankene er uforutsigbar, og det er dermed svært krevende å sette langsiktige priser på lån akkurat nå, sier Elisabeth Blomvik, divisjonsleder for personmarkedet i Sparebanken Møre.

Les mer: Hva bestemmer rentene? 

Det er mange som trenger hjelp fra oss om dagen og vi forstår også at mange lurer på hva akkurat deres rente blir. Vi håper likevel at du kan vente til du har fått informasjon om akkurat ditt lån, før du eventuelt tar kontakt med rådgiveren din eller kundesenteret vårt. Grunnen til at vi ber om dette, er at mange av kundene våre ringer oss for økonomisk rådgivning eller for avdragsfrihet akkurat nå og vi vil gjerne prioritere disse henvendelsene. 

- Vi opplever at mange av kundene våre kjenner på usikkerhet knyttet til egen arbeidssituasjon. Vi får derfor mange søknader om avdragsfrihet på boliglånet, og dette er et effektivt tiltak som gir god effekt for kundene. Vi prioriterer nå å følge opp alle disse henvendelsene så raskt som mulig, sier Blomvik.

- Vi skal bidra til å holde hjulene i gang, og vi skal være tilstede for kundene våre både gjennom denne krisen og etterpå. Vi vet det er en vanskelig tid for mange, og vil gjøre vårt for at våre bedrifts- og personkunder blir minst mulig skadelidende gjennom denne krisen, sier Blomvik.

Nedgangen på inntil 0,85 prosentpoeng totalt gjelder både næringslivskunder og personkunder med flytende rente. 

For eksisterende kunder vil renteendringen på lån tre i kraft allerede 8. april, og for innskudd fra ca 27. mai. For nye lån og innskudd vil endringen være gjeldende fra 25. mars 2020.

Les mer: Vanskelig å sette rentene