Hopp til innhold

Regionsperre

Tryggere kortbruk

Det er ingen grunn til at kortene dine skal kunne benyttes i andre land eller regioner enn der du er. Sikre kortene dine med regionsperre, og du reduserer risikoen for misbruk.

Enkelt
å endre
Lavere
risiko for
kortsvindel
Tilgjengelig
også i
mobilbank

Regionsperre på kort er en tjeneste som lar deg bestemme selv hvor i verden kortene dine skal være gyldige til enhver tid og du kan du enkelt administrere dette i nettbanken eller i mobilbanken din. Regionsperre gjelder kun for kortbruk i minibanker og i betalingsterminaler. Internetthandel er tilgjengelig selv om nettbutikken er i en region som er sperret.

Vi anbefaler at du lar kortene dine være åpen/gyldige i Norge, Danmark - Sverige og resten av Europa, og at det sperres for fjernere regioner. I ettertid kan du endre dette i nettbanken eller i mobilbanken. Du vil regelmessig få en påminnelse i nettbanken der regionsperren på kortene må bekreftes på nytt.

Ring meg

Ofte stilte spørsmål

Om Regionsperre
Det enkleste er å endre regionsperren selv direkte i Mobilbanken eller i Nettbanken. I bankens åpningstider kan du også få hjelp på telefon +47 70 11 30 00 - utenom bankens åpningstider på telefon +47 21 49 23 52.
Legger du inn mobilnummeret ditt når du krysser av for hvilke land kortene dine ikke skal brukes i, vil du motta en sms om kortet ditt blir forsøkt brukt i disse regionene. Denne funksjonen vil gjøre deg oppmerksom på at betalingskortet eller kortnummeret ditt kan være på avveie, og gir deg mulighet til å aksjonere umiddelbart ved å ta kontakt med banken.
Regionsperre gjelder kun for kortbruk i minibanker og i betalingsterminaler. Internetthandel er tilgjengelig selv om nettbutikken er i en region som det er sperret for. Når du skal bruke VISA kortet ditt til å handle på internett bør du benytte nettbanktjenesten ”Sikker netthandel – Verified by VISA”. Det betyr at du må identifisere deg med enten BankID på mobil, BankID eller nettbankpassord og kodebrikke.