Feil på nettsiden (cache)
Nettsiden vår har fått en liten hikke. Du kan derfor oppleve at noen av sidene våre ikke er tilgjengelige. Vi er straks på lufta igjen

15-åringene bestemmer

Sparebanken Møre støtter gode prosjekt som er med på å gjøre Nordvestlandet til et enda bedre sted å bo. Nå lar vi 15-åringene få bestemme hvem som skal få støtte fra vårt samfunnsutbytte, og gir dem mulighet til vise at de også setter pris på jobben disse organisasjonene gjør. 

15-åringene får 300 kroner som de skal gi videre til den av kandidatene de setter mest pris på. Som du skjønner får de et vanskelig valg.

Røde Kors - Ferie for alle

Røde Kors - Ferie for alle er et gratis tilbud til familier som strever økonomisk. 

Turene arrangeres i skoleferiene og store deler av ferien foregår utendørs - uansett vær og årstid. For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser på ferie sammen og får mulighet til å kjenne på mestringsfølelse, dele gode opplevelser og skape felles minner.

"Det er så gøy å være her, samtidig får jeg nye venner. Jeg synes det er kjekt å prøve forskjellige aktiviteter, men det beste jeg veit er å kjøre tube", smiler feriedeltaker Mohammad.

Sykehusklovnene

Latter og glede reduserer smerte, styrker immunforsvaret og gir mindre stress.

Sykehusklovnene treffer barn og unge på sykehuset, tenner livsgnist og henter frem leken i barnet. Behovet for beroligende midler og uønsket bruk av tvang ned når sykehusklovnene er på besøk. 

”De fikk ham til å le fra hjertet når verden hadde rast sammen rundt oss. Klovnene representerer noe annet enn alt det vonde, de er lyspunkt og glede i en helt umenneskelig situasjon”, sier Mamma'n til en kreftsyk gutt.

Mental Helse Ungdom

Alle har ei psykisk helse, og er vi er til for alle - ikke bare for de av oss som sliter med psykisk u-helse.

Mental Helse Ungdom jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud.  

Et eksempel på arbeidet vårt er YouTube-serien "Føler'n", der Oskar Fjørtoft Sandanger inviterer kjendiser til studio for å game og snakke om følelser. Målet er å formidle kunnskap om psykisk helse på en enkel og ekte måte.