Du er ikke alene om å være gründer på Nordvestlandet. Her skapes det nye tanker og idéer hver eneste dag. Noen av dem fortjener litt mer oppmerksomhet, og noen av dem kan faktisk bli det flere av oss skal leve av i fremtiden. 

Næringsteft er akseleratorprogrammet der du gir fart på idéen din. Med ekte, kriblende skaperglede starter vi nå en ny sesong av Næringsteft. Vil du henge med, så meld deg på!

KICK-OFF DAG 1
Tirsdag 8. november fra kl. 09.00.
Møretanken på NMK, Borgundveien 340, Ålesund.

På denne første dagen omfavner vi det inspirerende, grensesprengende, avklarende, ansvarliggjørende, hyggelige og motiverende.  

09:30 Banken med skaperglede
10:15  Dette er Næringsteft
10:40  Motivic Labs
11:10   Pause 
11:30   Når det går riktig feil
12:05  Be ikke om en lett reise, be om en sterk rygg
12:40  Lunsj
13:45  Just another Torgeirs Pizza
14:20  Å gründe med varme
14:55  Pause 
15:25  Bærekraftig verdiskaping fra dag 1
16:05  Næringsteft(vett)reglene

Vi forflytter oss til Sundebygget

17:00  Minikonsert
17:20  Middag
18:20  Entreprenørskapsprosessen
18:50  Pause
19:20  Speedfriending
21:20  Sosialt

Andreas_1080x1080.jpg
Gründer Motivic Labs
Andreas Holmström

Næringsteft og matematikkdrømmen

Andreas er forsker, matematikklærer og gründer. Han er sivilingeniør i teknisk fysikk, og har en PhD i matematikk fra Cambridge. Våren 2022 vant han Næringsteft og 1 million kroner sammen med medgründer Andrea Langva. 


Eirik-Belland_1080x1080.jpg
Gründer Effee Induction AS
Eirik Belland

Å gründe med varme

Eirik Belland har en mastergrad i materialteknologi fra NTNU. Eirik har jobbet i flere roller som spenner fra ingeniør ved metallstøperiet Oshaug Metall, inspeksjonsingeniør i Axess til materialingeniør og global prosjektleder for utvikling av nye offshore-kraner i NOV. Under oljekrisen i 2016 bestemte han seg for å forfølge sine egne ideer og endte opp med å grunnlegge flere selskaper. I dag er han administrerende direktør for et av disse selskapene, Effee Induction AS, som har vokst fra 2 til 80 ansatte på mindre enn 3 år, og er i dag en teknologisk spydspiss innen robotsveising og industriell induksjonsvarmebehandling.


Ida Aalen_1080x1080.jpg
Selvstendig produktcoach, produktcoach.no
Ida Aalen


Når det går riktig feil

Ida Aalen er produktcoach, og hjelper organisasjoner å bli bedre på produktledelse og produktstrategi. Før hun startet for seg selv, var hun i 5 år medgründer og produktsjef i den norske startupen Confrere, som i 2022 ble solgt til Silicon Valley-selskapet Daily. Hun har jobbet med digitale produkter siden 2008. Ida er i tillegg en aktiv samfunnsdebattant og skribent, og skriver for tiden på bok om produktledelse.

Etter å ha lest alle de riktige bøkene og sett alle de riktige foredragene klør du sikkert i fingra etter å gjøre alt riktig. Ida Aalen fikk anledningen til å gjøre nettopp det som produktsjef Confrere i 2021. Det pandemi-boostede videoselskapet sto ovenfor en utfordring når pandemien var på hell. Det Ida erfarte er at du kan gjøre alt riktig, men at likevel ikke er nok. Et ærlig foredrag om hva som gikk bra, og ikke fullt så bra, da Confrere skulle finne ut hva de skulle leve av etter pandemien i 2021.


Robin Dale Oen_1080x1080.jpg
Leder for Stiftelsen Dale Oen Experience
Robin Dale Oen

Be ikke om en lett reise, be om en sterk rygg

Robin Dale Oen etablerte Stiftelsen Dale Oen Experience etter Alexander Dale Oens bortgang i 2012. Siden 2012 har stiftelsen bidratt til at 80 000 barn og unge har sprengt grenser og oppdaget egne styrker. Målet er å gi mestringsopplevelser og lære barn og unge at det umulige er mulig. Alt i samsvar med visjonen: vi gir ikke karakter, vi bygger karakter. Arenaer for visjonen er forskning, teknologi og friluftsliv. 

 Robin Dale Oen er fast gjestedebattant i NRK radio og TV2 Nyhetskanalen. Han er Fellow av Explorers Club i USA, Offiser i Forsvaret, med flere år som instruktør for de norske spesialsoldatene, samt trener i Norges Svømmeforbund.


Lasse Kristiansen_1080x1080.jpeg
ProtoMore
Lasse Kristiansen

Bærekraftig verdiskaping fra dag 1.

Lasse har master i Havbruk fra Norges Fiskerihøgskole, og kjenner havnæringene fra ulike posisjoner i arbeidsliv og organisasjoner. Han beskriver seg selv som en utviklingsorientert altmuligmann som tror at samarbeid er nøkkelen til det meste; derav regnestykket 1 + 1 = 3. Hovedarbeidsområdene er innenfor tilrettelegging av samskaping og utvikling, nettverksarbeid, regional utvikling og FoU. Kjersti Kjos Longva_1080x1080.jpg
TEFT-lab NTNU
Kjersti Kjos Longva

Entreprenørskap – Hva kan vi lære av forskning på feltet?

Kjersti Kjos Longva er førsteamanuensis ved NTNU i Ålesund. Hun forsker og underviser innen entreprenørskap, innovasjon og supply chain management. Hun har flere års erfaring fra maritim klynge og har som nestleder for innovasjon og nyskaping et spesielt fokus på samarbeid mellom akademia og arbeids- og næringsliv.


Mari Liavaag Holm_1080x1080_2.jpg
TEFT-lab NTNU
Mari Liavaag Holm

Næringsteft(vett)reglene

Mari Liavaag Holm er innovasjonsleder og doktorgradskandidat ved TEFT-lab og institutt for internasjonal forretningsdrift. Tema for doktorgradsavhandlingen er entreprenørskap og entreprenørielle økosystem. 


Hans Petter Hildre1080x1080.jpg
Instituttleder Havromsoperasjoner og byggeteknikk
Hans Petter Hildre

Just another Torgeirs Pizza

Hans Petter var i sin tid Norges yngste professor, og har brent for innovasjon og entreprenørskap gjennom hele sin yrkeskarriere. På første Næringsteft-samling vil han snakke litt om hva som skiller oppstartsbedrifter fra andre bedrifter, hva entreprenørskap er og hva det ikke er, og kanskje vil han også knuse noen myter. 

Linda Rafteseth Grimstad _1080x1080.jpg
Gründer og prosjektleder for Næringsteft
Linda Rafteseth Grimstad

Næringsteftreisen og de gode hjelperne

Linda er utdannet fiskeriøkonom fra Høgskolen i Bodø, og har erfaring fra fiskeri, teater, reiseliv og industri. I Sparebanken Møre har Linda ansvaret for bankens Samfunnsutbytte, og hun har siden oppstarten i 2017 ledet Næringsteft fram til det det er i dag. På mange måter er Næringsteft selv et gründerprosjekt, som har fått utvikle seg i takt med kundebehov og bankens visjon om å være en pådriver for skaperglede - hver dag.  


Trond-Lars-Nydal_1080x1080-Tony-Hall.jpg
Adm. direktør Sparebanken Møre
Trond Lars Nydal

En pådriver for skaperglede

Trond Lars Nydal er administrerende direktør i Sparebanken Møre, og har tidligere hatt flere ledende roller i konsernet, mellom annet regionbanksjef og personalsjef. Han har befalsutdanning og er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. 


KICK-OFF DAG 2
Onsdag 9. november klokken 08.00 til 16.00
Samfunnet i kjelleren på Sundebygget, Campus Ålesund

Vi tar med oss entreprenør-stemningen fra gårsdagen, og går i gang med det virkelige arbeidet. TEFT-lab NTNU leder oss gjennom dagen, der bærekraft og kundeinnsikt danner grunnmur for det videre arbeidet.

Næringsteft er et akseleratorprogram fra Sparebanken Møre, i samarbeid med: 

SBM-Partnere-Naeringsteft23.svg