15-års challenge 2022

GI DET VIDERE

I dag er DU banksjefen!

Som en del av jobben skal du bestemme hvilket prosjekt i som skal få 300 kr i samfunnsutbytte fra Sparebanken Møre. 

Det må være noe som mange vil få glede av, og som får fram det beste i oss. 

Les om vårt samfunnsansvar lenger nede på sida..

Dette er greia

300 kr til deg* + 300 kr til å gi videre.

Vi gir først 300 kr i gave til deg*. I tillegg gir Sparebanken Møre en gave til noen som gjør en bra jobb for barn og unge. Du får bestemme hvem som skal få "dine" 300 kr.

  • 300 kr til deg som er født i 2007*
  • 300 kr til en av de tre organisasjonene

*Vi fører over 300 kr til kortet ditt i Sparebanken Møre den 1. juni 2022.

Hvem vil DU gi 300 kr?

Skroll ned og les om tre organisasjoner som jobber for at unge skal ha det bra. Hvem ønsker DU skal få 300 kr fra Sparebanken Møres samfunnsutbytte? Sjekk ut og gi din stemme.

  • Røde Kors - Ferie for alle
  • Sykehusklovnene
  • Mental Helse Ungdom
Er du klar til å spre litt glede?
GI DIN STEMME

Avstemmingen er avsluttet

Røde Kors - Ferie for alle

Se hele videoen med lyd

Røde Kors - Ferie for alle er et gratis tilbud til familier som strever økonomisk. 

Turene arrangeres i skoleferiene og store deler av ferien foregår utendørs - uansett vær og årstid. For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser på ferie sammen og får mulighet til å kjenne på mestringsfølelse, dele gode opplevelser og skape felles minner.

"Det er så gøy å være her, samtidig får jeg nye venner. Jeg synes det er kjekt å prøve forskjellige aktiviteter, men det beste jeg veit er å kjøre tube", smiler feriedeltaker Mohammad.

Sykehusklovnene i Møre og Romsdal

Se hele videoen med lyd

Latter og glede reduserer smerte, styrker immunforsvaret og gir mindre stress.

Sykehusklovnene treffer barn og unge på sykehuset, tenner livsgnist og henter frem leken i barnet. De gir både voksne og barn en liten pause fra en krevende sykehushverdag.

”De fikk ham til å le fra hjertet når verden hadde rast sammen rundt oss. Klovnene representerer noe annet enn alt det vonde, de er lyspunkt og glede i en helt umenneskelig situasjon”, sier Mamma'n til en kreftsyk gutt.

Mental Helse Ungdom

Se hele videoen med lyd

Alle har ei psykisk helse, og er vi en organisasjon for alle mennesker - ikke bare for de av oss som sliter med psykisk uhelse.

Mental Helse Ungdom jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud.  

Et eksempel på arbeidet vårt er YouTube-serien "Føler'n", der Oskar Fjørtoft Sandanger inviterer kjendiser til studio for å game og snakke om følelser. Målet er å formidle kunnskap om psykisk helse på en enkel og ekte måte.

Derfor kan Sparebanken Møre dele ut penger
En enkel forklaring på vårt samfunnsansvar

Sparebanken Møre er eid av to grupper; de som bor i lokalsamfunnet der banken hører til, og de som har kjøpt eierandeler i bankens egenkapital (egenkapitalbevis).

Når banken betaler ut utbytte av overskuddet sitt, blir dette ca.  likt fordelt mellom de to eiergruppene. Den delen som går tilbake til lokalsamfunnet kalles samfunnsutbytte, og gis tilbake til innbyggerne i form av støtte til gode prosjekter og tiltak i nærmiljøet som gjør det godt å bo og vokse opp her. Dette er et samfunnsansvar vi tar på største alvor.

Nå ønsker vi at du som er født i 2007 skal få bestemme hvem du vil gi 300 kroner. 


Gammel film - men fortsatt like god!
Denne filmen ble laget for over 10 år siden. Faktisk så har de to skuespillerne blitt voksne! Men filmen forklarer veldig godt om vårt samfunnsansvar. 

Kjekt å vite

Når du fyller 15 år kan du oppgradere til fullverdig Vipps, slik at du også kan betale i kiosk og butikk. 

BankID er en elektronisk identifikasjon som du kan bruke når du skal oppgradere Vipps, ta lappen, søke skoleplass eller bestille frikort fra Skatteetaten.

Vi anbefaler at du ser gjennom disse tjenestene sammen med en voksen og finner ut hva du har behov for. Vi hjelper deg gjerne.

Vi hjelper deg gjerne

Trenger du råd eller ønsker mer info om våre tjenester for barn og ungdommer? Vi hjelper vi deg å finne de beste løsningene for deg og din familie.