TrondNydal_JanToreHolen_feb23.jpg

Skal halvere tiden det tar å starte bedrift

Av Sparebanken Møre
Sparebanken Møre og Conta går sammen for å gjøre det raskere og enklere å etablere bedrift.

Den splitter nye tjenesten skal tilby selskapsetablering, bank og regnskap i én pakke og skal halvere tiden det tar å starte bedrift for kundene.  

– Vi har over tid sett et behov for å hjelpe gründerne mer i etableringsfasen. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte om man går med en drøm om å starte for seg selv, sier administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal. 

Vibeke Skår Klock, leder for Kundeservice og Næringsbasen i Sparebanken Møre, tror samarbeidet vil gjøre terskelen lavere for å starte for seg selv. 

– Mange opplever at det tar lenger tid å starte bedrift enn forventet. Ved å slå sammen bank og selskapsetableringen til Conta, vil denne tiden kortes ned betraktelig. Vi kan sørge for at kunden har alt som trengs for å starte en ny bedrift, forteller Skår Klock. 

Enda bedre tjenester 
I dag tilbyr Sparebanken Møre de fleste tjenester som bedrifter har behov for. Kombinert med Conta sine etablerte tjenester for selskapsregistrering, «Starte-AS.no» og «Enkeltpersonforetak.no», kan de nå tilby nye bedrifter en komplett oppstartspakke. 

– De siste årene har vi hjulpet titusenvis av bedrifter med en enklere oppstart. At vi nå også kan tilby bank i registreringen sparer kundene for massevis av tid og administrativt arbeid, sier Jan-Tore Holen, daglig leder i Conta. 

Den nye løsningen vil bli tilgjengelig både fra Sparebanken Møre sin «Starte bedrift»-side og fra Conta sine oppstartstjenester.  

– Det skal være sømløst, raskt og enkelt for kunden å opprette bedrift, uansett om de kommer inn via Sparebanken Møre eller Conta sine sider, sier Holen.  


Unikt tilbud til nyetablerte bedrifter 
– Dette er et unikt tilbud for selskapsetableringstjenester. Gjennom samarbeidet vil Sparebanken Møre tilby personlig rådgivning til nyetablerte bedrifter gjennom Næringsbasen, sier Nydal. 

– Vi ønsker alltid å komme i kontakt med kunden tidligst mulig, slik vi kan gi råd om produkter og tjenester som er viktige å ha på plass allerede i oppstarten av bedriften, sier Vibeke Skår Klock. 


Sømløs tjeneste levert fra Møre og Romsdal 
Både Sparebanken Møre og Conta er lokalisert med hovedkontor i Møre og Romsdal, men tjenesten blir tilgjengelig for bedrifter i hele landet.   

– Vi er stolte av å kunne samarbeide med en solid partner som Sparebanken Møre og er helt sikker på at denne tjenesten vil gjøre det mye enklere for folk å komme i gang med ny bedrift. Nå får de en komplett pakke med alt de trenger, avslutter Holen.