Spar tid og penger med

Faktura med KID (OCR)

Med OCR kan din bedrift spare både tid og penger på fakturering. Bruker du KID-nummer på fakturaen, slipper du å registrere innbetalingene manuelt. I stedet kommer informasjonen om innbetalingene på en fil som leses rett inn i økonomi- eller regnskapssystemet. Dette gir en rask og god oversikt over innbetalingene, og du kan bruke tiden på andre ting. 

Ikon med blå runding med en lysere blå avsjekkingshake inni

Fordeler

  • Bedre oversikt over ubetalte fakturaer og kontroll på likviditet 
  • Gjør bankavstemming enklere
  • Støttes av de fleste regnskaps- og fakturasystemer 
  • Mindre manuelt arbeid

Hvordan komme i gang? 

  • Du må ha avtale om nettbedrift og OCR hos oss
  • Du må ha et regnskaps- eller faktureringsprogram som støtter fakturering med KID

Kontakt oss gjerne, vi hjelper deg i gang. 

Ofte stilte spørsmål

OCR-giro er en tjeneste for innkreving av alle typer regninger.  Med OCR-giro kan du sende faktura med et KID-nummer som definerer hvem det er som betaler og hva betalingen gjelder. Du som oppretter fakturaen bestemmer selv innholdet i KID-nummeret og lengden på det. OCR-giro forenkler faktureringsarbeidet og vil gi deg bedre oversikt. 

Returdata/OCR-filen kan hentes i nettbedrift eller direkte fra Nets via eNett. Filen importeres inn i bedriftens regnskap/ fakturasystem. Data fra Nets sørger for rask og sikker oppdatering av bedriftens reskontro.

Du kan få returdata inntil 3 ganger daglig. Summen av innbetalingene blir godskrevet bedriftens bankkonto daglig. Bedriften kan dermed raskt sørge for purringer, og oppnår bedre kontroll av utestående fordringer.

Det må opprettes en avtale mellom bedriften og banken. Ta kontakt med Næringsbasen på telefon 70 11 33 50. Du kan også sende e-post til bedrift@sbm.no. Vi hjelper deg gjerne!

Kontakt oss
Åpningstid mandag til fredag kl. 08.00 til 16.00