Betalinger til og fra utlandet

SWIFT

Bankene i Norge benytter i dag SWIFT sitt formidlingssystem for å kunne gjennomføre betalingsoppdrag, hovedsakelig til og fra utlandet.

Ved overførsel til utlandet, blir konto belastet samme dag. Mottakerbanken har som regel beløpet til disposisjon etter 2 virkedager. Det kan imidlertid være store variasjoner for når beløpet er disponibelt. Ved betaling til Europa og USA er det normalt at kunden disponerer beløpet 1-2 bankdager etter at mottakerbanken mottar beløpet. Ved betalinger til enkelte andre land som Brasil, Sri Lanka, Bangladesh og India kan det gå opp til 14 dager.

Husk alltid å oppgi IBAN og BIC på fakturaer og betalinger til utlandet.

Ved hasteoverførsler disponerer mottakerbanken normalt beløpet samme dag som konto belastes. Vær oppmerksom på at dette er avhengig av internasjonale helligdager og eventuelle tidsforskjeller mellom landene.

Ved overførsler fra utlandet, disponeres beløpet normalt 1 virkedag etter at Sparebanken Møre har mottatt beløpet.

Hvis du bruker skjema for manuell overførsel - fyll ut skjemaet og deretter send det til Kundeservice via knappen under. NB! Legg også ved kopi av legitimasjon når du sender inn skjema.

Valutakalkulator

Vi hjelper deg gjerne!

Ønsker dere mer informasjon om våre produkter og tjenester? Ta kontakt så hjelper vi dere å finne de beste løsningen for deg.
icon Ring tlf 70 11 33 50
icon Chat (Åpent hverdager 08.00-20.00)
icon Ring meg (Åpent hverdager 08.00-20.00)
icon Book møte med bedriftsrådgiver