sparebanken-more-kos-kaos-TMO2446-web.jpg
Opprett konto
1,2,3 - fiksa!

Det tar faktisk ikke lang tiden å opprette sparekontoen. Eneste kriteriet er at begge foreldre må ha konto i Sparebanken Møre. Det kan også gjøres digitalt på 1,2,3. Få dette på plass – og vips, så blir alt på stell.

Du kan opprette konto direkte ved å trykke på en av knappene under, eller opprette konto til barnet gjennom din egen mobilbank ved å klikke på menyen - «Konto og avtaler» velge «Opprett sparekonto for ditt barn».

2027_mor_barn i armene_1200x1200.jpg
Trygghet i hverdagen
En viktig forsikring

Barna er det mest dyrebare vi har, og vi vet at ingen ønsker å tenke på at noe skulle skje dem. 

En barne- og ungdomsforsikring gir både barnet og familien en økonomisk sikkerhet dersom noe uforutsett skulle skje. Forsikringen er et viktig supplement til de utgiftene som staten dekker.

2027_kos_kaos_familie_pizzalaging_1200x1200.jpg
La pengene vokse med barnet
Start fast sparing

Et lite sparebeløp hver måned kan gi barnet et godt utgangspunkt når det skal stå på egne ben. 

Det finnes flere måter å spare til barna på. Om du skal spare til et kortsiktig mål, kan fast sparing til en konto være et godt alternativ. Dersom du sparer mer langsiktig har sparing i fond vist seg å være mer lønnsomt. 

Sjekk gjerne vår sparekalkulator for å finne de alternativene som passer best for dere, eller kontakt en av våre rådgivere for gode råd. 

Andre foreldre lurer også på:
  • Sparing i barnet sitt navn gir barnet god juridisk sikkerhet. 
  • Pengene er barnet sine penger uansett hva som skjer med foreldrene.
  • Når du har spart i barnet sitt navn - altså på barnet sin konto, vil barna få tilgang til pengene når de fyller 18 år. 
  • Det viktig å gi barna en sunn økonomisk kunnskap, slik at de tar gode økonomiske valg når de selv får tilgang til sine egne penger. Vi hjelper gjerne til med veiledning på hvordan snakke om økonomi med barna. 

I utgangspunktet er det ingen begrensninger i hvor mye du kan spare til barnet i barnet sitt navn, men det er verdt å ta hensyn til følgende:

  • Dersom barnet sin formue blir større enn to ganger folketrygdens grunnbeløp (2G) kan Statsforvalteren overta forvaltningen av pengene. For å unngå at Statsforvalteren overtar ansvaret kan den som gir penger til barnet (f.eks. foreldre) ta forbehold mot en slik overtagelse.
  • Dersom barnet sin formue blir for høy kan det føre til lavere stipend fra Lånekassen når barnet begynner å studere.

Dersom du ønsker å overføre et fast sparebeløp fra din konto til barnets konto kan du opprette fast overføring eller en fast betaling:

  • I mobilbank: Gå til menyen "Konto og avtaler" - "Mine betalingsavtaler" og velg "Faste overføringer"- "Opprett fast overføring" så er du i gang. 
  • I nettbanken: Meny "Betalinger" og "Fast overføring" eller "Fast betaling". 

Nå er du i gang :)

Sykdom er hovedårsaken til at barn får varige helsemessige plager. 

  • Å forsikre barnet så tidlig som mulig (fra 3 måneders) kan dermed gi barnet og familien et viktig økonomisk supplement til de utgiftene staten dekker, dersom noe uforutsett skulle skje. 
  • Forsikringen kan ha stor betydning ved alvorlig sykdom, men gir også god hjelp ved vanlige og mindre farlige sykdommer. Den dekker for eksempel kroniske sykdommer som diabetes og epilepsi.

Les mer om barne- og ungdomsforsikring

Vi hjelper deg gjerne

Trenger du råd eller ønsker mer info om våre tjenester for barn og ungdommer? Vi hjelper vi deg å finne de beste løsningene for deg og din familie.