I vår digitale samboerkontrakt vil verktøyet hjelpe deg å 

 • Beregne korrekte eierandeler i boligen basert på deres økonomi.
 • Få orden på alt rundt eierandel og egenkapital.
 • Få oversikt over egne og felles eiendeler. 
 • Bli enig om hvordan utgifter skal fordeles.

Så enkelt kan dere unngå tvil og få god oversikt. Om dere går fra hverandre eller videre inn i et ekteskap.

Ikon av et dokument i ulike blåtoner med ett sjekkmerke i hvitt
Samboerkontrakt

Prøv gratis og betal når dere er klare til å fullføre.

kr 1.990,-


Alt dette er inkludert

 • Juridisk kvalitetssikret samboerkontrakt.
 • Digital signering med BankID.
 • Sikker lagring av dokumentene - livet ut.
 • Fri endring av samboerkontrakten i 30 dager.
Ikon av et dokument i ulike blåtoner med ett sjekkmerke i hvitt
Endring samboerkontrakt

Oppussing, flytting, samlivsbrudd eller andre hendelser i livet kan gjøre det nødvendig å oppdatere dine dokumenter. 

Lås opp for endringer i 30 nye dager 

kr 499,-

Alt inkludert ved endring:

 • Ny juridisk kvalitetssikring.
 • Sikker lagring, varsling og deling.
 • Fri frakt med pakkesporing.

Endringer innenfor 30 dager etter kjøp - GRATIS.

Tjenesten er utviklet av Justify AS, og tilbys til Sparebanken Møre sine kunder. Justify AS og søsterselskapet Justify Advokatfirma AS er ansvarlig for tjenesten. 

Vanlige spørsmål om samboerkontrakt

Å lage en samboerkontrakt er en god anledning til å gå gjennom deres felles økonomi. Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som hjelper dere med å etablere grunnprinsipper for et ryddig samboerforhold.

Mange har for eksempel kjøpt felles bolig med ulik egenkapital og har ulik inntekt. Andre eier flere eiendommer og verdigjenstander. I ulike faser av livet kan man ha ulike ønsker og behov for sammenblanding av økonomi.

Med en samboerkontrakt kan dere enkelt organisere det økonomiske i samboerskapet.

Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som vil hjelpe dere hvert steg på veien frem til kontrakten er signert med BankID. Når kontrakten er signert av begge, vil en advokat se gjennom og kvalitetssikre innholdet. Dette vil gi dere en ekstra trygghet på at alt det juridiske er i orden.

Dersom dere senere har behov for å gjøre endringer i samboerkontrakten, kan den enkelt oppdateres og signeres på ny fra Min side.

Dersom dere eier en bolig sammen, kan dere oppgi hva boligen ble kjøpt for og hvor mye hver av dere har bidratt med i egenkapital, eventuell oppussing eller ekstra nedbetalinger på felles lån.

Basert på dette, vil Justify kalkulere deres eierandeler i boligen. Dersom dere har ulike eierandeler, vil dere med Justify få en mulighet til å avtale hvordan eierandelene kan justeres.

Samboerkontrakten inneholder utfyllende informasjon om hva tinglysning betyr, og hva som er forskjellen på tinglyste og avtalte eierandeler. Dere kan også komme i kontakt med advokat for nærmere spørsmål og svar.

Med Justify får dere en samboerkontrakt som definerer hvordan ting skal fordeles i et eventuelt brudd. Under opprettelse av samboerkontrakten, vil dere kunne se hva som er beste praksis for oppgjør i et brudd, samt foreta egne tilpasninger hvis ønskelig.

I et samlivsbrudd vil en samboerkontrakt være et meget godt verktøy for å unngå konflikt.

Ved inngåelse av ekteskap vil samboerkontrakten tjene som en oversikt over hva hver av dere eier og tok med dere inn i ekteskapet. I utgangspunktet bestemmer hver av dere fortsatt over egne eiendeler under ekteskapet.  

Ved et eventuelt brudd vil ekteskapsloven ha regler for deling av formuen. Oppdateres samboerkontrakten før ekteskapsinngåelse, har man et praktisk øyeblikksbilde over økonomi og eiendeler som kan ha betydning ved et brudd.

Med en samboerkontrakt er dere godt dekket mens dere fremdeles er i live. Men det kan være verdt å tenke over at samboere ikke har de samme arverettighetene som ektefeller ved død.

Derfor er det anbefalt at samboere også oppretter testament. Med Justify kan dere enkelt sette opp et fullferdig testament.

Kontakt oss
Åpningstid mandag til fredag kl. 08.00 til 20.00