Enklere regningsbetaling med

eFaktura

Med eFaktura får du ferdig utfylte fakturaer rett i nett- og mobilbank. Enkel regningsbetaling uten at du trenger å huske kontonummer, KID og beløp. Du får varsel når du har ny eFaktura klar for godkjenning. Da kan du se fakturaen, og endre belastningskonto, beløp og forfallsdato om det skulle være nødvendig.

eFaktura opprettes automatisk med "Ja takk til alle"
Ved å samtykke til avtalen "Ja takk til alle", vil alle eFaktura-avtaler til nye betalingsmottakere opprettes automatisk. Du får første regning som eFaktura og trenger ikke å vente på papirfaktura for å opprette eFakturaen selv.

Ikon i ulike former av firkant, trekant og runding med utropstegn inni - symboliserer viktig melding
Endringer i eFaktura

Tidligere måtte nye eFaktura-avtaler opprettes manuelt. 1. desember 2021 kom funksjonen "Ja takk til alle" som har gjort eFaktura enda enklere. «Ja takk til alle» gjør at eFaktura-avtaler blir opprettet automatisk, uten at du trenger lete etter riktige betalingsdetaljer og registrere disse i nettbanken.

Det viktigste du trenger å vite om endringene:

  • Du må velge "Ja takk til alle" i nett- eller mobilbank. Da blir nye eFaktura-avtaler opprettet automatisk fra første regning fra alle bedrifter som tilbyr det.
  • Etter 1. desember 2021 er det ikke mulig å inngå nye eFaktura-avtaler uten aksept for "Ja takk til alle".
  • Dersom det er enkeltbedrifter du ikke ønsker å motta eFaktura fra, kan du enkelt reservere deg mot disse i nettbanken.
  • Det er ikke lenger mulig at en annen person enn deg selv kan eie eFaktura-avtalen. Etter 18. mai 2022 vil alle regninger bli sendt til den som er registrert som juridisk eier av betalingsavtalen. 
Ikon av et dokument i ulike blåtoner med ett sjekkmerke i hvitt
eFaktura på vegne av andre

Du kan nå gi andre fullmakt til å behandle eFaktura på vegne av deg selv, for eksempel et familiemedlem. Vær oppmerksom på at dersom det er en spesifikk konto som skal belastes, må du sørge for at vedkommende disponerer kontoen. Dette kan du enkelt ordne i nettbanken. 

Slik fungerer det:

  • Både du og den som får fullmakt vil kunne godkjenne, endre eller slette dine fakturaer.
  • Du bestemmer selv om personen skal kunne godkjenne alle eFaktura, eller kun fra enkelte betalingsmottakere
  • Du kan når som helst endre eller trekke tilbake en fullmakt
  • Personen må være kunde og ha nett- eller mobilbank hos oss

Er du verge?
Funksjonen er også nyttig for deg som er verge og betaler regninger på vegne av noen. For å opprette eFaktura-fullmakt på noen du er verge for, må du kontakte Kundeservice.