Hopp til innhold
Logg inn
Hvor ønsker du å logge inn?

Pådriver for skaperglede!

For tredje år på rad hvar vi vært på reise inn i det ukjente sammen med et flott knippe gründere. Over 80 nye idéer har fått vokse og utvikle seg gjennom NÆRINGSTEFT; faglig påfyll, isnpirasjon, god veiledning og muligheten til å bygge nettverk. Gode støttespillere og premiesponsorer sørger for et kompetent økosystem rundt gründerne. Femten bedrifter ble valgt ut for å bli tettere fulgt opp av mentorer og jury. Finalen ble avholdt den 11. mars via streaming og vinneren mottar Sparebanken Møres nyskapingsstipend på 1 million kroner.

Les om NÆRINGSTEFTfinalen her

NÆRINGSTEFT PARTNERE
NTNU | ÅKP | PROTOMORE | VINDEL
 SANDS | RACER | CONVERTO | PIR | VEST 

ikonGründerneBli bedre kjent med de 15 semifinalistene. Siden desember har de jobbet med forretningsplanen og hvordan de skal presentere seg best mulig for juryen.
Les mer
ikonJury 2020Dette er juryenHver av bedriftene har sendt inn et canvas med en kortfattet oppsummering av blant annet visjon, problemløsning, marked, forretningsmodell og finansieringsstrategi. Dette skal gi juryen er grunnlag før de møter gründerne. I januar velger juryen ut 15 gründerbedrifter. Disse får mentor-oppfølging fra våre partnere før finalen 11. mars.
Les mer
ikonPremier15 semifinalister vil få 50 000 kroner hver i tillegg til mentortjenester fra samarbeidspartnerne.

De 3 finalistene vil alle få egne premier partnerne, i tillegg vil de to finalistene som ikke går av med seieren få ytterligere 200 000 kroner hver.

Vinneren av NÆRINGSTEFT får 1 million kroner til videreutvikling av sin idé!
ikonPartnereNÆRINGSTEFT arrangeres i tett samarbeid med NTNU TEFT-lab, samt kunnskapsparkene ÅKP, ProtoMore og Vindel. I tillegg stiller advokatfirmaet SANDS, forvaltnings- og rådgivingsselskapet CONVERTO, konsulentselskapet MRB, investornettverket PIR, kommunikasjonsbyrået VEST STUDIO og digitalbyrået RACER som mentorer, foredragsholdere og premiesponsorer! ikonHvem kan deltaAlle som vil kan delta i NÆRINGSTEFT. For å kunne gå videre til semifinalen må du imidlertid kunne sannsynliggjøre at bedriften din vil ha forretningsadresse på Nordvestlandet, og at bedriften vil gi positive ringvirkninger i dette området. Bedriften din må være relativt nyoppstartet (ikke eldre enn 4 år), og ikke datterselskap av en etablert bedrift.

Juryen vil prioritere gründere som har deltatt på samlingene.
ikonVurderingskriterier- Idéen din må være nyskapende og bærekraftig
- En million kroner må utgjøre en forskjell for den som vinner
- Du har noen som vil betale for din vare eller tjeneste
- Du har, eller er villig til å skaffe deg, et team med gjennomføringsevne
- Du må kunne formidle hva idéen din går ut og hvordan du skal tjene penger på den.

Disse problemstillingene vil også være tema gjennom hele NÆRINGSTEFT-prosessen.

Ofte stilte spørsmål

Alle som jobber med NÆRINGSTEFT signerer avtale om konfidensialitet. En forretningsidé er ganske sårbar sånn helt i starten, eller før en har fått tatt patent. Det er veldig viktig for oss at alle deltakere skal føle seg trygge på at vi behandler all informasjon på en sikker måte. 

Når det er sagt så handler prosessen i NÆRINGSTEFT mye om å dele og lære av hverandre. Det betyr ikke at du må avsløre detaljer i idéen din, men du må kunne snakke rundt hvilket problem du vil løse, hvem som vil dra nytte av løsningen din, hvordan du og teamet ditt jobber osv.

Neida, du trenger ikke å ha etablert en bedrift, men du må ha en idé og en plan om å realisere og kommersialisere denne. 

Alle som vil kan delta i NÆRINGSTEFT. For å kunne gå videre til semifinalen må du imidlertid kunne vise at bedriften vil ha firmaadresse på Nordvestlandet, og bidra til verdiskaping i dette området. 

En del av formålet med NÆRINGSTEFT er at deltakerne skal bli kjent med hverandre og kunne lære av hverandre. For å få til dette må vi møtes. Det er ikke noe krav til fysisk deltakelse på alle samlingene, men juryen vil prioritere deltakere som har vært aktivt til stede. 

For å bli semifinalist må du imidlertid forplikte deg til å delta på de resterende samlingene, samt finalen i mars.

Det er veldig viktig for oss at deltakerne skal føle seg trygge på at vi behandler all informasjon på en sikker måte. Vi publiserer eller deler ikke noe uten at vi har fått tillatelse til dette. Juryen er også veldig opptatt av å behandle alle søknader konfidensielt. Dersom du av en eller annen grunn mener at din ide eller dine besvarelser ikke kan deles med ett eller flere av jurymedlemmene eller noen av arrangørene, så si ifra! Dette er en helt kurant problemstilling som vi mer enn gjerne tar tak i for å løse på best mulig måte. 

Bilde av Linda Rafteseth Grimstad
Kommunikasjon og Samfunnsansvar:
Linda Rafteseth Grimstad
Fagsjef Kommunikasjon & Samfunnsansvar
Telefon: 48238641
Epost: linda.grimstad@sbm.no
icon telephoneicon e-mail
...