Hopp til innhold
Logg inn
Hvor ønsker du å logge inn?
NÆRINGSTEFT

NÆRINGSTEFT

En kompetansereise og en konkurranse for gründere i tidlig fase på Nordvestlandet.

 

Nyskapere fra hele Nordvestlandet!

64 forretningsidéer er nå påmeldt, og vi gleder oss enormt til å bli bedre kjent med alle de dyktige nyskaperne i regionen vår! 

Underveis i løpet vil deltakerne få hjelp til å utvikle sin forretningsidé ved hjelp av dyktige mentorer. Gjennom NÆRINGSTEFT blir også deltakerne kjent med andre nyskapere fra hele Nordvestlandet. 

Hvem kan bli med på NÆRINGSTEFT?
Alle typer bransjer og idéer kan bli med på denne kompetansereisen. Det eneste kravet vi stiller i starten er at bedriften er i tidlig fase, at idéen er nyskapende og bærekraftig, og at selskapet har eller vil få forretningsadresse på Nordvestlandet. For å gå videre til semifinalen må en ha kommet så langt at en kan sannsynliggjøre et marked, samt overbevise juryen om at gründeren og teamet har den gjennomføringsevnen som kreves for å lykkes. 

Heldigital runde
Årets NÆRINGSTEFT er heldigital, det vil si at alle foredrag og samlinger vil foregå på nett, men det blir likevel lagt opp til at deltakerne skal få bli godt kjent med hverandre.

NÆRINGSTEFT arrangeres i tett samarbeid med våre ni samarbeidspartnere. Disse stiller opp som foredragsholdere, premiesponsorer og mentorer.
NTNU TEFT-lab /forskningslab, Ålesund
ProtoMore /kunnskapspark, Molde
Vindel /kunnskapspark, Kristiansund
ÅKP/kunnskapspark, Ålesund
Converto/forvaltnings- og rådgivingsselskap
Kvale /advokatfirma
Pir /investornettverk
Vest/designbyrå
Visma Digital Marketing/markedsføringsbyrå

 

 
Næringsteft krever en del av deg.

Gode hjelpere og fagfolk i ryggen

Alle deltakerne blir dyttet utenfor komfortsona. De må vise oppfinnsomhet, kalkyler for lønnsomhet, samarbeidsevne og stå-på-vilje. De må tåle ubehag, nerver og usikkerhet. I gjengjeld får alle et crash-kurs i ekte forretningsutvikling for sitt prosjekt, og knytte verdifulle kontakter med folk i næringslivet som deler av sin kunnskap og ønsker at alle skal lykkes. Magien ligger i møtene. I løpet av reisen dukker det opp gründere som har klart det. Støttespillere fra bank, finans, forretningsrådgivning, markedsføring, jus og design gir også sine innspill for at forretningsidéen skal lykkes. Uansett utfall får deltakerne økt kompetanse på relasjonsbygging, presentasjonsteknikk og markedsorientering.

Over 2 millioner kroner i premiepotten!
Selv om fokuset først og fremst er forretningsutvikling og nettverksbygging, er NÆRINGSTEFT også en konkurranse. 29. januar offentliggjøres de 15 idéene som går videre til semifinalen. Disse får dedikerte mentorer som skal bidra til å få fart på forretningsutviklingen, samt bistå på veien videre mot en finaleplass. Semifinalistene vinner 50 000 kroner, forutsatt at de blir med videre i programmet, og 3 md. gratis inkubatorplass hos en av de tre kunnskapsparkene. To av de tre finalistene sikrer seg 200 000 kroner i pengepremie, mens vinneren av NÆRINGSTEFT får 1 million kroner.  


 
Som gründer og deltaker fikk vi ei RÅ FRAMDRIFT gjennom fagsamlingene!

– Birgitte Lovise Urke, Natural Silence

Kontakt oss
Har du spørsmål om NÆRINGSTEFT? Ta gjerne kontakt.
Linda-Rafteset-Grimstad_TH_3155.jpg


Linda Rafteseth 
Grimstad
Epost: linda.grimstad@sbm.no
Telefon: 482 38 641