Hør ekte gründerhistorier fra Nordvestlandet

Gründerånden på Nordvestlandet er kjent langt utenfor landegrensene. Hva er det som er så spesielt med folka som starter bedrift akkurat her? Det skal vi prøve å finne svar på.

I tillegg ser vi nærmere på hva som skal til for å lykkes. Både gründere og rådgivere i Næringsbasen hos Sparebanken Møre deler erfaringer og tips som kan bidra til å gjøre din vei til egen bedrift hakket enklere.

Episode 16 - Starte bedrift med HAVNEVIK:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-Verktoykasse-HAVNEVIK.png


I denne episoden har vi fått besøk av Kristianne Havnevik fra design og kommunikasjonsbyrået, Havnevik. Vi snakker om strategisk merkevarebygging, og de ulike aspektene for merkevarebygging for oppstartsbedrifter. Du får råd om de første skrittene du må ta for å bygge en merkevare, og hvordan du kan håndtere merkevarebygging med et mindre budsjett.  

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 15 - Starte bedrift med TINGVOLL ULL:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-TINGVOLL-ULL.png

Frustrasjon skapte inspirasjon for gründer Arnar Lyche. Når han skulle selge ull fra sine egne sauer, fikk han kun 900 kroner for 230 kg ull. Sammen med frustrasjon, et brennende engasjement for bærekraft og lokalt næringsliv, fikk Arnar Lyche med seg melkebonden Rose Bergslid, og etablerte Tingvoll Ull AS. Målet var å få den lokale ulla til å bli lønnsom, og til å bli en ordentlig merkevare.

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.
SBM_NB_StarteBedrift_kristiansund_toppbanner.jpg
Få alt du trenger med
Oppstartspakken

Skal du starte egen bedrift? Dette er inkludert i oppstartspakken vår: 

  • Registrering av bedrift i Foretaksregisteret
  • Bankkonto
  • Nettbedrift
  • Mobilbank og kvitteringsapp
  • Faktura- og regnskapsprogram
  • Gratis webinarer og oppstartskurs
  • Rådgiving og support

Er du klar?

Oppstartpakken leveres i samarbeid med Conta.

Episode 14 - Starte bedrift med OCEAN SUPREME:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-OCEAN-SUPREME.png


Christian Balsnes, CFO i Ocean Supreme, er en erfaren veileder innenfor forretningsplanlegging og finansiering. Som mentor i Næringsteft har han hjulpet mange gründere med å navigere gjennom komplekse utfordringer. I denne episoden deler han viktigheten av riktig selskapsstruktur, etablering av klare aksjonæravtaler og hvordan utarbeide en solid forretningsplan for å sikre suksess.

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 13 - Starte bedrift med METIZPORT:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-METIZPORT.png


Metizport har utviklet seg fra en drøm til å bli en ledende deltaker i e-sportindustrien, med sterkt fokus på fellesskap, talentutvikling og konkurranse på høyt nivå. Hør Arjan Dalsøren og Herman Leikanger fortelle historien til Metizport, der grunnleggeren Arjan har gått fra å være en ambisiøs CS-spiller til å lede et selskap som presterer på toppnivå i e-sportverdenen.  

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 12 - Starte bedrift med TWODAY:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-Verktoykasse-TWODAY.png


Mellom suksesshistoriene til gründere, har vi også hatt besøk av eksperter i studio, som gir viktige råd du kan ta med på reisen når du skal å etablere bedrift. I denne episoden gir Torill Standal Eliassen fra twoday verdifull innsikt i hvordan lykkes med digital markedsføring, selv med begrensede ressurser. Hvordan skal du som gründer klare å styrke din digitale tilstedeværelse i et hav med digitale kanaler og målgrupper? Og hva skal du egentlig velge å fokusere på? Hør episoden, og få konkrete råd om strategien du bør lage deg.  

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 11 - Starte bedrift med CONVERTO:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-CONVERTO-2.png


Vi introduserer verktøykassen! Mellom suksesshistoriene til gründere, har vi også hatt besøk av eksperter i studio, som gir viktige råd du kan ta med på reisen når du skal å etablere bedrift. I denne episoden har vi snakket med Linn Aasestrand og Pål Andreas Alnes fra Converto, om forretningsutvikling. Er din neste store idé egentlig klar for markedet? Og hvordan tar du den fra konsept til suksess? Her får du høre mer om blant annet hva en bedriftspresentasjon bør inneholde, livskraften til nye ideer, og hva ligger bak vellykket skalering.  

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 10 - Starte bedrift med TINGVOLLOST:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode10-TINGVOLLOST.png


Tenk deg å stå overfor en livsendrende beslutning om å ta over en gård og satse på ost, når du knapt visste hvordan du skulle lage det. Kristin Waagen, med-gründer i Tingvollost, forteller om hvordan gründerfamilien har skapt en suksesshistorie som har satt Norge på kartet for sin kvalitetsost. De tok en modig sjanse. Fra beskjedent baderom i kjelleren til internasjonal anerkjennelse, hør den fascinerende reisen gjennom ost, turisme, familie og en visjon om å skape noe ekstraordinært.  

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 9 - Starte bedrift med NORTEL / PROFF INVEST:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-NORTEL.png


Han utfordret monopolselskapene i telekom-bransjen og vant. Christian Pritchard knekte koden med rå mot, skapertrang og en brennende vilje til å utforske nye grenser. La deg inspirere av den uforutsigbare reisen til seriegründeren bak Nortel, og oppdag hva som virkelig teller når du kjemper for suksess i gründerverdenen.  

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 8 - Starte bedrift med STAD KYSTBYGG:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-Stad Kystbygg.png


Med en lidenskap for tradisjonsrikt håndverk og en visjonær idé om å utnytte sitkagran, har Stad Kystbygg tatt et dristig sprang inn i fremtiden av hyttebygging. Suksessen til gründerbedriften handler om hvordan de omfavner moderne komfort, samtidig som de hyller arven fra fortiden.  

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 7 - Starte bedrift med FUELBOX:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-FUELBOX.png


Anne Sophie briljerte i legemiddelindustrien. Store omorganiseringer førte imidlertid til et solid sceneskifte – hun ble ungdomsskolelærer. I dag lager hun gode samtaler på boks.  

Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 6 - Starte bedrift med BRO/NORBRUK:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-BRO-NORBRUK.png

Etter gull i kokke-OL og en solid karriere på Østlandet, ville Ronny Kolvik hjem til Sunnmøre. Her har han startet flere konsepter som har løftet regionen som matdestinasjon. Hva er suksessoppskriften? Les sammendrag fra episoden her.
Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 5 - Starte bedrift med BRENNEVINSGROVA:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-BRENNEVINSGROVA.png

Harald brøt med gamle familietradisjoner og forvandlet småbruket til mikrodestilleri. Veien til prisvinnende gin er også alt annet enn tradisjonell. Les sammendrag fra episoden her.
Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 4 - Starte bedrift med PARKLY:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-PARKLY.png

At gründerånden er sterk på Nordvestlandet, er det liten tvil om. Likevel er det få som har vært med å bygge så mange selskaper som Stian Bang. Les sammendrag fra episoden her.
Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 3 - Starte bedrift med LILLIFIX:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-LILLIFIX.png

I 2013 la Lillian ut en instruksjonsvideo på YouTube. Videoen gikk viralt og det ble starten på et nesten sømløst gründereventyr. Les sammendrag fra episoden her.
Hør episoden på Spotify, Apple Podcast eller Acast.

Episode 2 - Starte bedrift med CONTA:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-CONTA.png

Da Jan-Tore Holen etablerte Conta i 2011 hadde han lagt to konkurser bak seg. Dette er historien om hvordan økonomisk stress ble erstattet med økonomisystemer. Les sammendrag fra episoden her.
Hør episoden på SpotifyApple Podcast eller Acast.

Episode 1 - Starte bedrift med SKANDI:

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-SKANDI.png


Tone og Monica skulle erobre verden fra scenen. I dag er scenen byttet ut med et svært lager fullt av skandinavisk design. Les sammendrag fra episoden her.
Hør episoden på SpotifyApple Podcast eller Acast.

Tips oss gjerne:
Hvem vil du høre?
SBM-NB-podcast-icon-1400x1400.jpg

Kjenner du en lokal gründer vi bør ta en prat med? Ta gjerne kontakt med oss i Næringsbasen.

Programledere for podkasten Starte bedrift er Linda Strømmen og Henrik Hoff i Sparebanken Møre