Billån
Med pant i kjøretøyet

Har du funnet bilen du ønsker deg eller vil vite hvor mye du kan kjøpe bil for? Brukt eller ny bil - du kan søke om bilfinansiering med pant i bil her. Du kan få inntil 100 % finansiering. Minimumsbeløp er kr 100.000.

Grønt billån
Med pant i kjøretøyet

Å ta miljøvennlige valg skal lønne seg. Derfor tilbyr vi lavere rente til deg som skal kjøpe en nullutslippsbil. Brukt eller ny bil - du kan søke om bilfinansiering med pant i bil, nedbetalingstid 7 år, og minimumsbeløp kr 100.000.

Ikon av seilbåt
Båtlån
Med båt eller bolig som sikkerhet

Lån til kjøp av ny eller brukt fritidsbåt. Er båten over 7 meter og registrert i Skipsregisteret kan du låne inntil 80 % av kjøpesummen med sikkerhet i båten. Fleksibel nedbetalingstid. Har du ledig sikkerhet i bolig kan du benytte den som sikkerhet for lånet. Minimumsbeløp er kr 100.000.

Greit å vite
Når du skal låne til bil

Når du skal søke billån har du flere valg; du kan ta opp et lån med pant i bilen du skal kjøpe, eller søke om et billån uten sikkerhet. Eier du egen bolig kan du låne med sikkerhet i boligen.

  • Det er viktig å være oppmerksom på at bilen ikke kan være overlevert til låntakeren før dokumentet «salgspant i motorvogn» er undertegnet.
  • Kjøpesummen blir ført direkte til selger sin konto.
  • Banken trenger et bevis på at bilen er forsikret - en såkalt forsikringsattest. Denne finner du i nett- eller mobilbanken. Her kan du bestille bilforsikring.
  • Du kan få billån med pant i bilen til kjøp av både ny og brukt bil, men du kan ikke låne med pant i en bil du allerede eier. Panteloven sier at banken kun får etablert pant i bilen ved et reelt bilkjøp.
  • Salgspant vil vise som en heftelse på kjøretøyet når du sjekker registreringsnummeret i Brønnøysundregistrene. Her kan du sjekke om det er heftelse i bilen du skal kjøpe: Brønnøysundregistrene
  • Når salgsmeldingen er sendt inn, vil Statens vegvesen sjekke følgende før de registrerer eierskifte; har kjøretøyet gyldig forsikring, godkjent EU-kontroll og om omregistreringsavgift er betalt. Er alt ok blir bilen registrert i ditt navn og du kan skrive ut midlertidig vognkort"Din side" på vegvesen.no. Alternativt hente det på en trafikkstasjon.
  • På NAF sine sider finner du en enkel kjøpekontrakt.

Da kan du velge «søk om boliglån» og velge kjøp av bil som formål. Klikk her for å søke.

Er det flere personer i husholdningen vil vi innhente informasjon om begges inntekter og gjeld for å få et bilde av husholdningens økonomi til bruk i kredittvurderingen.


Forbrukslån
Lån uten sikkerhet

Skal du pusse opp, fått uventede regninger, eller ønsker å slå til på et kanontilbud? Forbrukslån passer til slike formål. Lånet utbetales som en engangsutbetaling og du bruker pengene til det du ønsker. Sikkerheten du stiller er en ryddig økonomi.

Studentlån
For deg som er student

Du må være student og tilknyttet fordelsprogrammet Møre Ung for å få studentlån. Hva du skal bruke pengene på bestemmer du selv. Du kan låne inntil kr 100.000 med opptil 5 års nedbetalingstid. Du må inngå avtale om personforsikring.

Kort med kreditt
Penger når du trenger det

Med et Mastercard har du penger i reserve om du skal ut å reise, slå til på et godt tilbud, eller skal handle på nett. Du kan velge mellom fire ulike Mastercard.


Vi hjelper deg gjerne med finansiering

Trenger du råd eller ønsker mer informasjon hjelper vi deg å finne de beste løsningene for deg.
}