Hopp til innhold

Dagens markedsrapport Les dagens markedsrapport fra sjeføkonom Inge Furre2017-03-29T08:46:00

Markedskommentar

Brexit-forhandlingene kan begynne
Etter at statsminister Theresa May i går signerte utmeldingsbrevet til EU vil Artikkel 50 bli iverksatt ved overleveringen av brevet til EUs president Donald Tusk i dag. Dette innebærer at forhandlingene om en utmeldelse av EU formelt kan begynne. Etter planen skal utmeldelsen godkjennes av EU innen mars 2019. I erkjennelsen av dette svekket pundet seg i går.

Ingen viktige nøkkeltall i dag
Det publiseres ingen nøkkeltall som vanligvis påvirker finansmarkedene i dag. Vi tar imidlertid for ordens med at forbrukertilliten i Sverige kommer kl. 10.00 og den såkalte Pending home sales i USA kl. 16.00. Sistnevnte indikator er basert på signerte kontrakter for salg av brukte boliger. Følgelig gir den en indikasjon på den faktiske omsetningen om to-tre måneder.

Flere renteøkninger i USA
Boston Feds Rosengren og San Fransisco Feds Williams holder taler hhv. kl. 17.30 og kl. 19.15. Det er fortsatt så kort tid siden det forrige rentemøtet at det ikke kan ventes nye signaler hva angår renteutsiktene. Visesentralbanksjef Stanley Fischer bekreftet da også i går at ytterligere to renteøkninger i år, slik hovedstyret i Fed har signalisert, virker rimelig.

Sterkere dollar
Dollaren styrket seg og de langsiktige rentene steg på uttalelsene fra Fischer i går. Også publiseringen av forbrukertilliten for mars, som viste en oppgang på hele 9,5 poeng til 125,6 bidro til styrkingen. Dette er det høyeste nivået siden desember 2000 og tilsier at forbruket vil kunne ta seg opp fremover.

Nøkkeltall

10:0
Sverige, forbrukertillit
Periode: Mars
Enhet: Indeks
Forrige: 104,5
Konsensus: 104,0
16:00
USA, Pending home sales
Periode: Februar
Enhet: Endring i prosent fra foregående måned
Forrige: -2,8
Konsensus: 2,4

Kilde:Reuters/Bloomberg