Hvem vinner 1 million kroner?

Finalen sendes onsdag 17. mars kl 10.00. Meld deg på, så får du påminnelser når det nærmer seg.

Hva er NÆRINGSTEFT?

Nyskapere fra hele Nordvestlandet!

64 forretningsidéer har vært med i den åpne delen av NÆRINGSTEFT denne vinteren. 38 av disse leverte inn oppgaven som tok dem med over i konkurransedelen av NÆRINGSTEFT. 15 gikk videre til semifinalen. 17. mars får vi vite hvem av de tre finalistene som vinner 1 million kroner.

Fra begynnelsen av november 2020 har deltakerne fått hjelp til å utvikle sin forretningsidé. Våre dyktige samarbeidspartnere og andre personer med relevant kompetanse har bidratt med sine fagfelt på samlingene, workshopene og frokostmøtene, som alle har vært gjennomført digitalt. Her har gründerne blitt kjent med og og dra nytte av det rike økosystemet vi har for folk med skaperglede på Nordvestlandet. 

Hvem kan bli med på NÆRINGSTEFT?
Alle typer bransjer og idéer kan bli med på denne kompetansereisen. Det eneste kravet vi stiller i starten er at bedriften er i tidlig fase, at idéen er nyskapende og bærekraftig, og at selskapet har eller vil få forretningsadresse på Nordvestlandet. For å gå videre til semifinalen må gründerene ha kommet så langt at de kan sannsynliggjøre et marked, samt overbevise juryen om at teamet har den gjennomføringsevnen som kreves for å lykkes.

NÆRINGSTEFT arrangeres i tett samarbeid med våre ni samarbeidspartnere. Disse stiller opp som foredragsholdere, premiesponsorer og mentorer.

 

Har du en idé verdt 1 million?

Næringsteft krever en del av deg.
Gode hjelpere og fagfolk i ryggen

Alle deltagerne blir dyttet utenfor komfortsona. Du må vise oppfinnsomhet, kalkyler for lønnsomhet, samarbeidsevne og stå-på-vilje. Du må tåle ubehag, nerver og usikkerhet. I gjengjeld får du et crash-kurs i ekte forretningsutvikling for ditt prosjekt, og knytte verdifulle kontakter med folk i næringslivet som deler av sin kunnskap og ønsker at du skal lykkes.

Magien ligger i møtene. I løpet av reisen dukker det opp gründere som har klart det. Støttespillere fra bank, finans, forretningsrådgivning, markedsføring, jus og design gir også sine innspill for at din forretningsidé skal lykkes.

Uansett utfall får du økt kompetanse på relasjonsbygging, presentasjonsteknikk og markedsorientering. Selv om bare én får millionen, så gir vi også 200 000 kr til to deltagere, og 50 000 kr til ti deltagere.  Evalueringene forteller i tilegg at deltagerne følte de hadde vunnet masse bare ved å være med. Vi heier på deg!

Linda Rafteseth Grimstad
Linda Rafteseth Grimstad
Fagsjef Kommunikasjon & Samfunnsansvar
Tlf: 48238641 linda.grimstad@sbm.no