Næringsteft 5.0 starter i november 2021.
Blir det du og din forretningsidé som går av med seieren i mars 2022?

1 million kroner kan bli dine. 

Gründer Sigmund Groven og teamet bak Exotec vant Næringsteft i 2021. Er det din tur i 2022?

Næringsteft er en kompetansereise og konkurranse for nyskapere på Nordvestlandet. Snart sparker vi i gang for femte år på rad. Nå ser vi oss rundt etter frø som kan vokse til å bli bærekraftige bedrifter som folder seg ut i norske og internasjonale marked. 

Har du en nyskapende idé som du vil utvikle til noe som frister kunder og investorer? Da vil vi hjelpe deg!

2 millioner kroner i potten

Over 2 millioner kroner ligger i potten. 1 million går til førsteplassen, resten blir fordelt på de andre gode idéene juryen har tro på. Alle som deltar får en skikkelig kompetansereise - dette er som en ekstremt praktisk og kort MBA-utdannelse.

Den første delen av Næringsteft er åpen for alle gründere, med alle typer idéer, i alle typer bransjer. Idéen skal være nyskapende og bærekraftig, og selskapet ditt må ha - eller vil få - forretningsadresse på Nordvestlandet.

Du får verktøyene som gjør at du, og alle oss andre som bor og jobber her på Nordvestlandet, får glede av oppfinnsomheten og kreativiteten som finnes her. For det er det vi vil ha - et aktivt og bærekraftig næringsliv, med kultur for å dyrke fram nye eller bedre tilbud, tjenester og produkt. 

Du og dine idéer trengs. Og vi vil gi deg det vi kan for at du skal lykkes. 

Hva er NÆRINGSTEFT?

Veien mot finalen

Konkurransedelen av Næringsteft starter med at du sender inn din forretningside i form av et business model canvas og en pitch. Du får selvsagt hjelp og tilbakemeldinger underveis. 

Juryen velger ut 15 idéer som blir med til semifinalen. Alle 15 deltagere som kommer til semifinalen får 50.000 kroner hver, mentoring og tilbud om 3 måneders gratis inkubatorplass – det vil si et kontor å gå til og kunnskapsrike folk å diskutere business med – hos valgfri kunnskapspark i Ålesund, Molde eller Kristiansund. 

For å gå videre til semifinalen må du vise at det er reell sannsynlighet for et marked som vil kjøpe det du tilbyr, i tillegg til å overbevise juryen om at teamet ditt har gjennomføringsevnen som kreves for å lykkes. 


Og så - den store finalen.

Tre deltagere går videre til finalen. To får 200.000 kroner hver, og vinneren får 1 million kroner. Tenk hvis det blir deg!

Sammen om å lykkes

Hundrevis av folk har de siste årene fått hjelp av Næringsteft til å bli gründere. Helt vanlige folk, som lærere og bakere, ingeniører og forretningsfolk, har løftet velmente tanker og enkle strektegninger på post-it-lapper opp til konkrete tilbud som kan begeistre og selge. 

Vi erfarer at en god idé kommer sjelden alene. I fellesskap med andre kan enda bedre løsninger springe fram. Det har skjedd før, og vi er overbevist om at det vil skje igjen. 


Komfortsona slutter og magien starter her. Næringsteft krever en hel del av deg. Du får heldigvis gode hjelpere og fagfolk i ryggen. Men la oss være tydelige - alle deltagerne blir dyttet utenfor komfortsona. 


Du må vise oppfinnsomhet, kalkyler for lønnsomhet, samarbeidsevne og stå-på-vilje. Du må tåle ubehag, nerver og usikkerhet. I gjengjeld får du et crash-kurs i ekte forretningsutvikling for ditt prosjekt, og knytte verdifulle kontakter med folk i næringslivet som deler av sin kunnskap og ønsker at du skal lykkes.

Magien ligger i møtene. I løpet av reisen dukker det opp gründere som har klart det. Støttespillere fra bank, finans, forretningsrådgivning, markedsføring, jus og design gir også sine innspill for at din forretningsidé skal lykkes.

Uansett utfall får du økt kompetanse på relasjonsbygging, presentasjonsteknikk og markedsorientering. Selv om bare én idé får millionen, så gir vi også 200.000 kr til 2 deltagere, og 50.000 kr til 15 deltagere. Evalueringene forteller at deltagerne følte de hadde vunnet masse bare ved å være med. 

Vi heier på deg!

Dette vil jeg ikke gå glipp av...