Næringsteft program

Kurset er en del av Sparebanken Møres samfunnsengasjement i nært samarbeid med partnere, som er spesialister på sine felt. Kurset er gratis og foregår over fire todagerssamlinger i november-desember og én dagssamling i januar. 

I januar 2024 kan de som ønsker det søke seg videre i konkurransedelen av Næringsteft, med over 2 million kroner i premiepotten. En jury velger ut hvem av søkerne som får være med videre. 

SBM-Nt23-logorekke-2rader.svg
0209_sbm_naeringsteft_tonemolnes_2022_025.jpg

En god idé kommer sjelden alene

Trenger du å møte andre som har egne idéer? Slike som er klar til å dele erfaringer, lytte, spørre, utfordre, snu opp ned og bak fram på det du tenkte var nesten perfekt?

Noe av det deltakerne i Næringsteft verdsetter aller mest er nettverket og fellesskapet de bygger seg imellom, og med alle i økosystemet rundt nyskaperne her på Nordvestlandet. 

Og dette er noe av målsettingen. I et slikt fellesskap kan kreativiteten boble. Om den første idéen din ikke når fram, så har du nettverket til å dyrke fram den neste. For vi har troa på seriegründere!

erbi_naeringsteft-2387.jpg

Og verktøykassa!

På samlingene går vi gjennom de grunnleggende fagområdene du må levere på for å kunne lykkes. All undervisning er praktisk og veldig målretta. Så hvis du mener alvor om å gjøre noe med idéen din, er tida her nå: 

 • Entreprenørskap og kundeforståelse
 • Merkevare og pitch
 • Markedsføring og salg
 • Økonomi og finansiering
 • Bærekraft i verdikjeden
 • Forretningsplan

 

Heftig når det står på - Herlig når det er gjort!

Næringsteft passer for deg som fortsatt er i startgropa med idéen din og som trenger å stable på bena litt basislærdom og å bli kjent med hvilke muligheter som finner rett utafor stuedøra. 

 • Du har en forretningsidé som er nyskapende og bærekraftig 
 • Idéen har ikke vært representert i Næringsteft-semifinalen tidligere
 • Du har - eller har planer om - å skaffe et dedikert team
 • Du har startet - eller har planer om å starte - et selskap 
 • Selskapet er ikke eldre enn 4 år (etablert etter 1.1.2020) 
 • Selskapet har - eller vil få - forretningsadresse på Nordvestlandet

Jess, jeg er innafor og vil melde meg på >>

Anja Solevågseide Staale Wattø.jpg
Et nettverk av ressurser

I Næringsteft stiller våre samarbeidspartnere med et fantastisk knippe ressurspersoner. Alle tilhører økosystemet for nyskapere her på Nordvestlandet, og på hver sine måter bidrar de til at du skal lykkes med din idé. 

Bygging av team er kjernen til suksess i all nyskaping. Også for teamet bak Næringsteft. Derfor er Sparebanken Møre spesielt stolt over alle partnerene i Næringsteft. Uten dem  - ingen Næringsteft! 

Dette er alle lokale aktører som på hver sin måte utøver skaperglede hver dag. La dette være en inspirasjon til ditt eget arbeid. Ingen kommer til topps alene.


Dette er noen av ressursene. Flere kommer! >>


Vil du få en flyvende start på forretningsidéen din?


Meld deg på Næringsteft innen 10. november.
Vi heier på deg!

Næringsteft er et akseleratorprogram fra Sparebanken Møre, i samarbeid med: 

SBM-Nt23-logorekke-1rad.svg