Møt spesialistene

De seks partnerbedriftene i Næringsteft stiller med engasjerte mentorer innenfor fagfelt som forretningsjus, idéutvikling, prototyping, innhenting av kapital merkevarebygging, økonomi og forretningsutvikling. Semifinalistene vil jobbe i dybden sammen med disse seks dedikerte mentorene.

SBM-Nt23-logorekke-1rad_2x.pngI tillegg vil du som deltaker møte ressurspersoner fra NTNU TEFT-lab, kunnskapsparkene ProtoMore, Vindel og ÅKP, rådgivere fra Sparebanken Møre, samt flere foredragsholdere utenom de nevnte.

Juryen er satt sammen for å gi bred kompetanse til å velge hvilke ideer som skal gå videre. Hver enkelt jurymedlem har spesielt engasjement for lokal verdiskaping og gründerskap.RUBEN - Fotograf Brand Studio Nordvest.jpg
Prosjektleder og programansvarlig
Ruben G. Kvalsvik
Anja Solevågseide_1080x1080_Ziggi.jpg
Gründer Pir Cowork / Investor Pir Invest
Anja Solevågseide

MENTOR
Er du nysgjerrig på hva investorer ser etter når de skal investere i et selskap? Som gründer er du avhengig av å kunne selge inn idéen din godt for å hente kapital. Anja har erfaring både som gründer av Pir i Ålesund, og som investor med interesse for lokal verdiskaping. 


Christian Olav Balsnes_1080x1080_Ziggi.jpg
Ocean Supreme
Christian Olav BalsnesMENTOR
En god forretningsplan er viktig for utvikling av gründerbedriften din og som grunnlag for dialog med potensielle investorer. Få hjelp av Christian og de andre mentorene til å utarbeide en forretningsplan som gir fart til idéen din.


Torill Standal Eliassen_1080x1080_Ziggi.jpg
Daglig leder, Twoday
Torill Standal Eliassen

MENTOR
Du kommer ikke utenom teknologi. Det vil utgjøre en stor del av idéen din, enten som en del av en tjeneste eller indirekte gjennom verdikjeden fram til sluttbrukeren. Ved å bruke teknologi på rett måte kan også du bli en av de som lykkes   


Kristianne-Havnevik-HavnevikAS-SBM-Nt2324-crop-TSandbakk.jpg
Merkevarerådgiver, Havnevik
Kristianne Havnevik

MENTOR 

En god merkevarestrategi skiller deg fra konkurrentene, setter fart på idéen din og bidrar til å bygge et sterkt omdømme. Fredric-Holen-Bjordal-Kvale-SBM-Nt2324-crop-TSandbakk.jpg
Managing Associate, Kvale
Fredric Holen Bjørdal

MENTOR 

For å realisere forretningsidéen din er det viktig å forstå kryssende hensyn mellom politikk, juss og økonomi. Som mentor i Næringsteft gir vi deg verktøyene du trenger for å lykkes i et krevende marked.Stephanie-Brungot-Kvale-SBM-Nt2324-crop-TSandbakk.jpg
Managing Associate, Kvale
Stephanie Brungot

MENTOR 

Som mentor i Næringsteft skal jeg hjelpe deg å identifisere og håndtere jussen. Vi vil vise deg hvordan jussen kan brukes på en måte som både styrker og beskytter din virksomhet.


Nina H Sundgot_AFH3130.jpg
Rådgiver Næringsbasen Sparebanken Møre
Nina Holm Sundgot

MENTOR

Nina Holm Sundgot har 36 års erfaring fra bank, og har tidligere både vært markedskoordinator og salgsleder personmarked. Nå er hun autorisert rådgiver for små og mellomstore bedriftskunder.

Pål Andreas Alnes.jpg
Leder for M&A i Converto
Pål-Andreas Alnes

MENTOR

Pål-Andreas Alnes leder M&A-avdelingen i Converto og arbeider hovedsakelig med transaksjoner og corporate finance. Han er utdannet siviløkonom og er statsautorisert revisor fra Handelshøyskolen BI og NMBU. 


Roger Lunden Strand.jpg
Seniorrådgiver Eiendom og Entreprenør
Roger Lunden Strand

MENTOR

Roger Lunden Strand har 18 års erfaring fra Sparebanken Møre og har bistått mange nyetablerte bedrifter i etableringsfasen. Som autorisert rådgiver har han opparbeidet seg bred kompetanse på behovene til små og mellomstore bedrifter.

Evy Beinset Bakken2.jpg
Salgssjef ved Propell
Evy Beinset Bakken

JURY

Evy Beinset Bakken har jobbet med salg i over 15 år, og trives best med drive teknisk salg der dybdekunnskap i både produkt og tjeneste er suksessfaktor. Hun har erfaring innen hotell, offshore og store IT selskap, og er spesielt interessert i IT, AI/kunstig intelligens.

Helge Gjerde_tonemolnes_2022_105.jpg
Direktør Innovasjon Norge Møre og Romsdal
Helge Gjerde

JURY

Gründer- og oppstartsvirksomhet har stort fokus i Innovasjon Norge. Utvikling av nye ideer og nye selskaper i både eksisterende og nye næringer er en viktig del av oppdraget. Helge Gjerde er siviløkonom av utdanning, og har tidligere hatt forskjellige lederroller i Statoil (nå Equinor) og Rolls-Royce Marine (nå Kongsberg). 

Karen Wiik.jpg
Gründer og CEO
Karen Wiik


JURY
Karen Wiik har selv deltatt i Næringsteft to ganger, og i samme øyeblikk som Norge stengte ned for korona, gikk hun og Undervisningsplan.no til topps og vant 1 million kroner til en digital deleplattform for lærere. 

Terje-Krøvel.jpg
Leder Divisjon Næringsliv i Sparebanken Møre
Terje Krøvel

JURY

Terje Krøvel har hatt en lang karriere med ledende stillinger innenfor ulike bransjegrupper i Sparebanken Møre og leder i dag hele næringslivsdivisjonen i banken. Utdanningen i økonomi og administrasjon har han fra Møre og Romsdal Distriktshøyskole. Han har vært med i Næringsteftjuryen siden starten. 


Rune Sæter.jpg
Skuespiller
Rune Sæter

RESSURS

Rune Sæter har mange års erfaring som profesjonell sceneutøver og formidler. Nå er han ansatt ved Ålesund VGS som teaterpedagog i tillegg til frilans skuespiller, kursholder og veileder. På mentorsamlingen skal Rune ha et innlegg om formidling, der han vil gi gode tips og råd i forhold til kommunikasjon og presentasjon. I etterkant vil hvert team få individuell tid sammen med Rune for å spisse pitch inn mot jury.


Hans Petter Hildre1080x1080.jpg
Instituttleder havromsoperasjoner og byggteknikk
Hans Petter Hildre

Hans Petter Hildre har brent for innovasjon og entreprenørskap i hele sin yrkeskarriere, og han har vært en viktig bidragsyter inn mot Næringsteft siden starten.

Mari Dorte Jønland Michaelsen.jpeg
Finansieringsrådgiver i Innovasjon Norge
Mari Dorte Jønland Michaelsen

RESSURS

En stor del av jobben til Mari Dorte J. Michaelsen er kontinuerlig utvikling av økosystemet for gründere på Nordvestlandet. I tillegg sitter hun i styret i Innovasjon Norge.

Robert Voldnes.jpg
Seniorrådgiver ÅKP
Robert Voldnes

Robert er en verdifull ressurs og en kilde til inspirasjon for gründere i regionen, blant annet gjennom egen gründererfaring, sin sentrale rolle i HoppID og gjennom sitt arbeid i ÅKP. Han er en brobygger mellom ambisiøse ideer og virkelige forretningsmuligheter.

Elisabeth Remøy940x940.jpg
Drifteleder ÅKP Entreprenørskap
Elisabeth Remøy

Elisabeth har kompetanse på å  bygge verdikjeder i bedrifter. Hun er god på å sette sammen de rette folka i gode team og å bygge organisasjonskultur. Erfaringen sin har hun hentet fra sjømatbransjen, der hun også har jobbet med internasjonalisering og eksport.

Anne With Rødstøl940x940.jpg
Seniorrågiver og ansvarlig ÅKP Idélab
Anna With Rødstøl

Annas kompetanseområder er strategi, forretningsutvikling og prosjektledelse. Hun jobber også mye med design, ledelse og fasilitering av proseser og workshops. 

lasse_kristiansen.jpg
Prosessleder ProtoMore Kunnskapspark
Lasse Kristiansen

Lasse er en utviklingsorientert altmuligmann, som tror at samarbeid er nøkkelen til det meste. 1 + 1 = 3. Han har bakgrunn fra marin og maritim bransje. Nå jobber han mest med å legge til rette for samskaping og utvikling, nettverksarbeid, regional utvikling og FoU.

Ingeborg F. Johannessen_Vindel.jpg
Seniorrådgiver innovasjon og entreprenørskap i Vindel
Ingeborg F. Johannessen

Ingeborg ser muligheter og koblinger , og leder gründere og etablerte bedrifter gjennom ide og tjenesteutviklingsprosesser i Vindel. Hun er særlig opptatt av nettverksbygging, og å koble de riktige ressursene til bedriftene hun veileder, og elsker å inspirere andre til å gjøre det samme.

 

Trond Hungnes.jpg
Senior forretningsutvikler i Vindel
Trond Hungnes

Trond har lang erfaring med å veilede gründere i tidligfase. Med hans kunnskap innen økonomi og logistikk, og hans teft til å tenke innovativt, er han en veileder som utfordrer og bidrar til å dra deg videre i gründerreisen.

 

 

Atle Jacobsen_Vindel.jpg
Daglig leder, Vindel
Atle Jacobsen

Atle er en viktig ressurs for deg som skal drive med internasjonal handel. Med nesten 30 års erfaring fra ledende stillinger i store internasjonale selskaper kan han internasjonal handel, og byr gjerne på erfaringshistorier som er nyttige for deg. 

 


Henrik Hoff_AFH5921-Tony-Hall.jpg
Rådgiver Næringsbasen Sparebanken Møre
Henrik Hoff

Henrik jobber til daglig som rådgiver og ressursperson for små og mellomstore bedrifter. Han kommer til å være tilstede under Næringsteft, og han vil være med å gi tilbakemeldinger fra juryen.

Ragna Brenne Bjerkeset.jpg
Prosessleder og forretningsutvikler hos ProtoMore
Ragna Brenne Bjerkeset

Ragna jobber med mennesker og virksomheter i omstilling og vekst. Muligheter og barrierer – holdninger og tankesett er spennende å utfordre, og påvirke. Det å skape bærekraftige verdier av idéer og businesscase krever både struktur og utradisjonelle koblinger på tvers. Med basis i bred erfaring fra ulike lederstillinger, styreverv og ledelse av innovasjonsprosesser håndterer Ragna dette i sitt daglige virke.

Espen-Volstad.jpg
CEO for Volstad AS
Espen Volstad


JURY

Forholdet mellom gründer og investor er et partnerskap, der tillit og god kommunikasjon er nøkkelen. Espen er daglig leder i Volstad AS, et familieeid investeringsselskap med røtter tilbake til 1950-tallet. Volstad har en portefølje bestående av nøye utvalgte finans- og direkteinvesteringer fra ulike sektorer, og det ligger i eiernes DNA å være aktive bidragsytere i arbeidet mot deres store oppdrag: å skape holdbare avtrykk for kommende generasjoner.

Prinsipal industridesigner i Inventas
Synne Dragsund Litlere


JURY

Synne har kompetanse på produktutvikling fra ide til kommersiell løsning. Hun har mange års erfaring gjennom å jobbe i utviklingsprosjekt med industrikunder, både oppstartsselskap og etablerte aktører. Hun er en teknologioptimist som brenner for å utvikle innovative løsninger som lykkes på markedet, og da er bærekraft en viktig faktor i ligningen.

 

Seniorrådgiver/Kompetansemegler hos ÅKP
Arne Mehl


ÅKP AS bidrar til utvikling av virksomheter fra ide til bedrift i vekst gjennom bruk av anerkjent teori. Arne Mehl har teknisk/økonomisk bakgrunn, lang arbeids- og ledererfaring fra flere bransjer. Mer enn 30 års fartstid fra forretningsutvikling /selskapsbygging, rådgivning, styre og styreledelse. Som rådgiver har fokuserer Arne på produkt og kundenytte i tillegg til strategisk tilnærming, samfunnsansvar, nettverk- og relasjonsbygging for å skape utvikling og vekst i nytt og etablert næringsliv. For deg som idéhaver og gründer er ÅKP tilgjengelig som diskusjonspartner både under og etter Næringsteft