15-års challenge 2024

GI DET VIDERE

Ikon av en blå bursdagskrone med pynt i ulike farger
I dag er du banksjef!

Som en del av jobben skal du bestemme hvilket prosjekt i som skal få 300 kr i TEFT-midler fra Sparebanken Møre. 

Det må være noe som mange vil få glede av og som får fram det beste i oss. 

Les om vårt samfunnsansvar lenger nede på sida.

Ikon av en gavepakke i ulike blåtoner
Dette er greia

300 kr til deg + 300 kr til å gi videre.

Vi gir først 300 kr i gave til alle 09'ere. Vi fører over pengene til kortet ditt i Sparebanken Møre i begynnelsen av juli.

I tillegg "får" du allerede nå 300 kroner du skal gi videre til en organisasjon som gjør en bra jobb for barn og unge. Vi har valgt ut tre organisasjoner som jobber med mental helse. Du får bestemme hvem som skal få "dine" 300 kr.

  • 300 kr til deg
  • 300 kr til å gi videre
Ikon  med et pinjata hjerte i ulike farger
Hvem vil du gi 300 kr?

Skroll ned og les om de tre organisasjonene som jobber for at unge skal ha det bra. Hvem vil du gi 300 kr fra Sparebanken Møres samfunnsutbytte? Sjekk ut og gi din stemme.

  • Røde Kors - Ferie for alle
  • Sykehusklovnene
  • Mental Helse Ungdom
Er du klar til å spre litt glede?
GI DIN STEMME

Stem før 1. juli. Den siste stemmen din, er den som teller.

Røde Kors - Ferie for alle

Se hele videoen med lyd

Røde Kors - Ferie for alle er et gratis tilbud til familier som strever økonomisk. 

Turene arrangeres i skoleferiene og store deler av ferien foregår utendørs - uansett vær og årstid. For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser på ferie sammen og får mulighet til å kjenne på mestringsfølelse, dele gode opplevelser og skape felles minner.

"Det er så gøy å være her, samtidig får jeg nye venner. Jeg synes det er kjekt å prøve forskjellige aktiviteter, men det beste jeg veit er å kjøre tube", smiler feriedeltaker Mohammad.

Sykehusklovnene i Møre og Romsdal

Se hele videoen med lyd

Latter og glede reduserer smerte, styrker immunforsvaret og gir mindre stress.

Sykehusklovnene treffer barn og unge på sykehuset, tenner livsgnist og henter frem leken i barnet. De gir både voksne og barn en liten pause fra en krevende sykehushverdag.

”De fikk ham til å le fra hjertet når verden hadde rast sammen rundt oss. Klovnene representerer noe annet enn alt det vonde, de er lyspunkt og glede i en helt umenneskelig situasjon”, sier Mamma'n til en kreftsyk gutt.

Mental Helse Ungdom

Se hele videoen med lyd

Alle har ei psykisk helse, og er vi en organisasjon for alle mennesker - ikke bare for de av oss som sliter med psykisk uhelse.

Mental Helse Ungdom jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud.  

Et eksempel på arbeidet vårt er YouTube-serien "Føler'n", der Oskar Fjørtoft Sandanger inviterer kjendiser til studio for å game og snakke om følelser. Målet er å formidle kunnskap om psykisk helse på en enkel og ekte måte.

Derfor kan vi dele ut penger
En enkel forklaring på Sparebanken Møres samfunnsansvar

Sparebanken Møre er eid av to grupper; de som bor i lokalsamfunnet der banken hører til, og de som har kjøpt eierandeler i banken (egenkapitalbevis).

Når banken betaler ut utbytte av overskuddet sitt, blir dette omtrent likt fordelt mellom de to eiergruppene. Den delen som gis tilbake til lokalsamfunnet (samfunnsutbyttet) skal støtte gode prosjekter og tiltak, som gjør det godt å bo og vokse opp her. Nå ønsker vi at du som er født i 2009 skal få bestemme hvem du vil gi 300 kroner. 

Gammel film - men fortsatt like god!

Denne filmen ble laget for over 10 år siden. Faktisk så har de to skuespillerne blitt voksne! Men filmen forklarer veldig godt om vårt samfunnsansvar. 

Kontakt oss
Åpningstid mandag til fredag kl. 08.00 til 20.00