Vinnere av TEFT-stipend 2022

Sparebanken Møre heier på unge som har talent, vilje og teft til å nå langt, og som samtidig er gode rollemodeller for de rundt seg.

Den 1. mars hadde 104 håpefulle talent sendt inn sin søknad om TEFT-stipend. Tenk det! 104 dyktige unge, som har satt seg store mål, og som hver dag setter andre ting til side for å fokusere på dette ene: Å bli enda bedre!

Gratulerer! Disse 20 talentene får 50 000 kroner hver i stipend. 

Vi håper at stipendet utgjør en forskjell; at det kan åpne nye muligheter og samtidig være en raus klapp på skulderen. Vi heier på dere!

Torine Hjelme Dalen
Håndball - Blindheim

Torine spiller for Molde Elite og har vært med Elitegruppa til Molde nå i 2 år. En dedikert og dyktig håndballspiller som vi kommer til å se mer av i tiden fremover. Nå går hun det siste år på Toppidrett på videregående skole.

Ida Rolland Engvik
Teater/sang - Ålesund

Ida begynte tidlig i Jugendteateret i Ålesund og har siden vært med på mange teateroppsetninger og visekvelder, og ønsker å realisere skuespillerdrømmen. TEFT-stipend skal brukes til utdanning innen teater.

Syver Flem
Filmregissør - Averøy

Syver har regissert egne kortfilmer, deriblant en som ble vist på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Målet er jobbe som regissør og komme i posisjon til å kjempe for å fortelle de historiene som er verdt å fortelle.

Martin Frøseth
Bordtennis - Tingvoll

Martin representerer Tingvoll Bordtennisklubb og har gjort det bra på kadettlandslaget og juniorlandslaget. Han har gull fra senior NM og blir fulgt opp av Olympiatoppen. Med adresse i Sverige har han trenere i verdensklassen

Emilie Malene Verlo Giske
Artist/låtskriver - Ellingsøy

Emilie vant Musikkprisen 2021. Gjennom spillejobber, arrangement, tekstskriving og studiotid er det store målet hennes å kunne leve av musikken. En artist med store og spennende ambisjoner som allerede har rukket å gjøre mye.

Olav Hanem
Musikk - Tingvoll

Olav er en dyktig og allsidig multiinstrumentalist med en sterk drivkraft til å utvikle sin egen stemme og identitet. Han er snart ferdig med en mastergrad i world music, og motivasjonen til å leve av musikken er større enn noen gang.

Tuva Halse
Musikk - Molde

Tuva er en allsidig musiker der fiolin, piano og sang er viktige i hennes musikalske uttrykk. Hun er involvert i en rekke ulike prosjekt og har selv flere band der hun spiller og skriver egne komposisjoner og har høy grad av gjennomføringsevne. 

Fride Nøstdahl Hjelle
Musikk - Ålesund

Fride spiller piano både i soloprosjektet og sammen med ulike band og prosjekter i tillegg til å komponer for scenekunst og film. Hun jobber systematisk og målrettet, og er standhaftig for å kunne satse videre på jazzen. 

Iver Synstnes Hole
Langrenn/løping - Veblungsnes

Iver har plassering blant de 20 beste i sin klasse i konkurranse med 200 andre. To daglige treningsøkter har resultert i flere sterke nasjonale resultat. På sommerstid er han også en svært dyktig og spennende motbakke-løper.

Ida Hoel
Dans - Kristiansund

Ida studerer dans ved London Studio Center og ønsker å bli profesjonell danser i kjente oppsetninger verden rundt, men utforske også kommersielle sider av dans i TV, musikkvideoer og turneer.

Noah Remøy Kvalsund
Svømming - Ålesund

Noah er flere år kåret til midtnorsk mester og deltar på Regionslag Nord. I fjor tok han 8 plass sammenlagt for 06-kullet i Årsklassemesterskapet og deltok på NM for ungdom. En dyktig og dedikert ung svømmer som vil nå langt. 

Sarah Saunes Moldskred
Stavsprang - Ulsteinvik

Sarahs favoritt er stavsprang. Hun fikk 4 gull og 6 sølv i KM og leverer gode resultat på UM nivå, og nå også på senior nivå. Målet er palle-plass i et senior NM samt kvalifisere seg til internasjonale stevner. Drømmen er U23 EM.

Sigurd Ose
Piano - Ørsta

Sigurd er en ung og ambisiøs pianist med et brennende engasjement for jazz og rytmisk musikk. For tiden studerer han utøvende rytmisk musikk ved NLA Høgskolen i Oslo. 

Runa Redse-Arset
Volleyball - Ulsteinvik

Runa trener og spiller i eliteserien med Volda volleyball og er aktiv på regionlaget og landslaget. Målet er å få innvilget scholarship på college i USA om noen år. Runa er dedikert og strekker seg langt for å oppnå drømmen sin.

Edvard Dimmen Roppen
Turn - Ulsteinvik

Edvard turner i mange ulike grener og konkurrerer i hele Norge. Har flere gode plasseringer i Norgesfinalen, Norgescup og i region Midt-Norge. TEFT-stipend vil gå til treningssamlinger, konkurranser og nytt utstyr.

Eg turnar også . I tillegg så skal oengane mest sannsynleg for det meste gå til treningssamlingar og anna treningsverksemd såndey kan du også legge til. 

Kristoffer Sagli
Mellomdistanse løper - Aure

Kristoffer har gode plasseringer på UM nivå, er tatt ut på U23 landslaget og satser alt på å bli best i verden på 1500m, og være god på flere distanser.  Kristoffer er en strukturert utøver som også skaper god stemning rundt seg.

Henrik Solheim Stave
Musikk - Ulsteinvik

Henrik kom gjennom nåløyet på Lillehammer Institute of Music Production, et talentprogram for artister, låtskrivere og produsenter fra hele verden. I tillegg til å vere gitarist, har han et godt øre for piano og komplekse produksjoner

Rino Sivathas
Musikk - Molde

Rino spiller trommer i flere ulike band og prosjekter, og har sitt eget band der han komponerer musikken selv. Nå tar han en mastergrad i utøvende musikk på Rytmisk Musikkkonservatorium i København. Målet er å etablere seg på den europeiske jazzscenen. 

Mathias Unneland
Sjakk - Ellingsøy

Mathias har spilt sjakk i ni år og har allerede deltatt i tre EM, ett VM og to nordiske mesterskap. Han er FIDE-master, fylkets beste spiller og nr. 2 i Norge i sin årsklasse. Målet er å bli Internasjonal mester og etterhvert stormester. 

Lone Lorgen Øvrebust
Langrenn - Stordal

Lone har satset målbevisst over flere år i en sport hvor det er svært stor bredde, og der Norge er i verdenstoppen. Lone har sterke resultat fra sin klasse i Norgescupen og flere plasseringer blant de 12-13 beste av 150 deltagere.