Hopp til innhold
Logg inn
Hvor ønsker du å logge inn?
Sikker identifisering og elektronisk signering

BankID, BankID på mobil og BankID-app

BankID kan benyttes som identifisering og til signering i nettbanken, nettbutikker, Vipps, en del kommunale og statlige tjenester, Statens Vegvesen, Skatteetaten, til søknad på skoler og mye mer. Du kan bruke samme BankID alle steder som tilbyr tjenester med BankID.

Du må ha fødselsnummer og nettbank for å opprette BankID.

ikon

BankID

Elektronisk signering

Enten du skal identifisere deg eller signere, er BankID den mest anvendelige elektroniske identifikasjonen i Norge. Du må ha nettbank og fødselsnummer for å opprette BankID. 

BankID utstedes også til ungdom mellom 15 og 18 år. Dette kan være nyttig blant annet når du skal søke skole og ta sertifikat.

ikon

BankID på mobil

Identifiser deg via mobil

Med BankID på mobil, er telefonen alt du trenger for å identifisere deg og signere. BankID på mobil aktiveres i nettbanken din og knyttes opp mot SIM-kortet i telefonen. Banken tar ikke betalt for tjenesten, men vær oppmerksom på at enkelte teleoperatører tar en avgift for bruk av BankID på mobil.

Du trenger kodebrikke eller BankID-appen for å aktivere BankID på mobil. 

ikon

BankID-app

Digital kodebrikke

BankID-appen er en digital kodebrikke som brukes i stedet for den fysiske kodebrikken, når du skal logge inn eller signere med BankID. I stedet for å taste inn engangskode, mottar du heller et varsel på mobilen din som ber deg om å godkjenne i appen.

BankID-app er et trygt og enkelt alternativ til BankID på mobil. Med appen har du alltid med deg kodebrikken i lomma.

NB! Du må fortsatt ta vare på den fysiske kodebrikken.

BankID

Forutsetningen for utstedelse av BankID

 • Du er legitimert med pass (med RFID-brikke). 
 • Du har fødselsnummer (ikke D-nummer)
 • Du har nettbank og kodebrikke
 • Du har mobilnummer og e-postadresse.
 • Hvis du er 15-18 år må verger signere BankID avtalen.


Signering 
Med BankID kan du inngå avtaler med elektronisk signatur, uten personlig oppmøte. En slik signatur er like bindende som en håndskrevet signatur.


Sikkerhet - trygg bruk av BankID
BankID tilfredsstiller myndighetenes strenge krav til sikkerhet. Det betyr at BankID kan benyttes i nettbank og i andre brukersteder som krever høyt sikkerhetsnivå. 


 
Ofte stilte spørsmål
 • Du kan bruke din BankID til å signere dokumenter og identifisere deg elektronisk.
 • Bruksområder kan for eksempel være
  • Søke om studieplass
  • Sjekke skatteoppgjøret - Altinn
  • Levere meldekort til NAV
  • Mine resepter
  • Min pensjon


 • En tjeneste som gjør at du kan bruke mobiltelefonen din i stedet for kodebrikken når du skal logge på nettbanken
 • Selv om du har BankID på mobil har du fortsatt behov for kodebrikken din - ikke kast den

Du kan bruke vår selvbetjente løsning for å få tilsendt nytt passord. Trykk på Glemt passord i påloggingsbildet og følg nærmere anvisninger på skjermen.

Du må bestille BankID på mobil på nytt i nettbanken. Gå til "Meny" og "BankID på mobil" under "Innstillinger". Trykk så på "Bestill" og følg instruksjonene på skjermen.

BankID-app er en digital kodebrikke som brukes i stedet for den fysiske kodebrikken, når du skal logge inn eller signere med BankID. I stedet for å taste inn engangskode, mottar du heller et varsel på mobilen din som ber deg om å godkjenne i appen. Når du har gjort dette går du tilbake til nettsiden for å fullføre identifiseringen med ditt personlige passord.

Apper er faktisk sikrere enn den fysiske kodebrikken, fordi du i tillegg kan beskytte mobilen din med en kode som bare du kjenner til. App som kodebrikke er altså litt tryggere og mye enklere!

BankID, med både fysisk eller digital kodebrikke oppfyller sikkerhetsnivå 4, som er det strengeste sikkerhetskravet for digital identifisering i Europa.

Vi hjelper deg gjerne!

Trenger du råd eller ønsker mer informasjon om våre produkter og tjenester? Vi hjelper deg med å finne de beste løsningene for deg.