Hopp til innhold
Logg inn
Hvor ønsker du å logge inn?
Enkelt, trygt og sikkert

Depositumkonto

Depositumkonto opprettes i forbindelse med inngåelse av leieforhold. Enkelt, trygt og sikkert for leier og utleier.

Om du skal leie eller leie ut bolig, vil det være behov for å opprette en depositumkonto.

Depositumet stilles som sikkerhet av leietaker for at leiekontrakten oppfylles. Eksempel på brudd kan være at husleie ikke blir betalt, eller det gjøres skader på boligen av leietaker. Depositumets størrelse kan ikke overstige seks måneders husleie (ref. Husleieloven). 

Opprettelse av depositumkonto er nå enkelt å opprette i nettbanken under "opprett konto" - her laster utleier opp signert leiekontrakt og fyller ut informasjon om utleier, leietager og enheten det gjelder. Er ikke leietager kunde idag, vil den få muligheten til å etablere seg kundeforhold via BankID.

Gebyret for etablering av kontoen blir belastet utleier etter Husleieloven.

Verdt å vite:

Det er en forutsetning at depositumkonto og husleiekonto er i samme bank for at utleier skal kunne fremme krav om dekning for ubetalt husleie direkte til bank, ref. Husleieloven § 3-5 og punkt 6 i kontoavtalen.

Frigivelse:

Har du opprettet kontoen selvbetjent i nettbanken kan utleier velge "Frigi" under kontoen. På den måten fjerner utleier seg selv som disponent og gjør hele depositumet tilgjengelig for leietager. Er kontoen opprettet via kundeservice eller rådgiver, benytt deg av skjemaet du finner under. 

Ofte stilte spørsmål om Depositumkonto

I følge loven kan ingen av partene, verken utleier eller leietaker, disponere over beløpet så lenge leieforholdet varer. Kontoen åpnes i leietakers navn, men disponeres av utleier og leietaker i felleskap. Renter tilfaller leietaker som eier av kontoen.

For å opprette depositumkonto må utleier i sin nettbank fylle ut informasjon om leietager, enheten som skal leies ut og laste opp signert leiekontrakt. Deretter er det opp til leietager å signere med BankID ved å følge linken som kommer på e-post. 

Vi hjelper deg gjerne

Trenger du råd eller ønsker mer informasjon om sparing hjelper vi deg å finne de beste løsningene for deg.
...