Nettbank for barn som bruker Vipps

Mange barn bruker i dag Vipps som vennebetaling. For at ditt barn skal kunne fortsette å bruke Vipps vennebetaling, altså "Send" i Vipps, må barnet ha en nettbankavtale. Denne endringen trår i kraft fra 7. februar 2023.

Bakgrunnen for endringen skyldes et lovkrav som sier at personer som betaler fra tredjeparter (altså Vipps), må ha nettbankavtale i den banken de har konto i.

Slik fungerer nettbank for barn

Nettbanken for barn og unge gir barn fra 7 år oversikt over saldo og penger inn og ut av egen brukskonto. Barnet får ikke tilgang til sparekonto før fylte 18 år, eller tidligere dersom foresatte godkjenner dette. Fra fylte 15 år kan ungdom betale regninger i nettbanken. 

Hvordan logge inn:

 1. Barnet mottar passord for innlogging på SMS (dette kommer før kodebrikken).
 2. Kodebrikke mottas i Posten. Mottak av kodebrikken er også bekreftelsen på at nettbankavtalen er opprettet. Det betyr at barn som allerede har Vipps kan fortsette å bruke Vipps uten å måtte logge inn i nettbanken først.
 3. Innlogging til nettbanken gjøres via samme innlogging som for voksne - altså via "Logg inn" knappen øverst i høyre hjørne på sbm.no. 
 4. Velg deretter Logg inn "Uten BankID". Skriv inn barnets fødselsnummer, passord fra SMS og kode fra kodebrikken (trykk på knappen på kodebrikken for å få fram koden). 

  Det er alderen til personen som logger inn som styrer hva barnet får tilgang til i nettbanken. 

  Slik bestiller du nettbank til ditt barn

  Fyll ut skjemaet fra lenkene under og signer avtalen med BankID. For barn med to foresatte med foreldreansvar må begge signere avtalen. Du kan også finne bestillingsskjema på våre nettsider sbm.no/nettbank.

  Nettbank er gratis for barn Så snart vi mottar bestillingen vil dere få tilsendt en kodebrikke med informasjon om innlogging til barnets nettbank. Kodebrikken sendes til den adressen som barnet er registrert med i folkeregisteret.  

  Så snart nettbankavtalen er opprette vil Vipps vennebetaling fungere akkurat som før.

  Mobilbank for barn