Dersom du er kunde i Sparebanken Møre og har mobilbank eller nettbank, kan du opprette BSU konto og starte fast spareavtale direkte i nettbank eller mobilbank. (Vær obs - du kan kun ha en BSU konto og at du får skattefradrag kun dersom du ikke eier egen bolig). Dersom du ikke er kunde i Sparebanken Møre, men har BankID kan du bli kunde direkte her hos oss. Mangler du BankID kan du kontakte Kundeservice.

Du kan spare totalt 300.000 kroner på BSU til og med det året du fyller 33 år. Da har du sammenlagt fått ca. 60.000 kroner i skattefradrag dersom du ikke har egen bolig. I tillegg har du fått en av bankens beste renter.

Når du har funnet boligen du vil ha, får du gjennom BSU-avtalen rett til å låne fire ganger oppspart beløp, så fremt du oppfyller vanlige krav til sikkerhet og betalingsevne. Du vil også kunne få boliglån utover dette beløpet.

Når du eier bolig får du ikke lenger skattefradrag for BSU sparingen din. Du får likevel rente tilsvarende beste rentesats på Møre Verdi Plasseringskonto dersom du fortsetter å spare på din BSU-konto.

Ofte stilte spørsmål om BSU

Hvis du har frikort eller ikke har inntekt, går du glipp av skattefordelen. Om du likevel velger å spare til BSU, får du i hvert fall den gode renten. Siden boligsparing er et langsiktig sparemål, kan det lønne seg å spare i fond inntil du får skattbar inntekt.

Når du har en årsinntekt rundt 70.000 kroner betaler du normalt nok skatt til å benytte deg av skattefradraget på 2.750 kroner. Spør gjerne en rådgiver om hjelp.

Pengene du sparer på BSU-kontoen kan brukes til kjøp av egen bolig, påkostning eller vedlikehold av boligen. BSU-midlene kan også brukes til å betale renter og avdrag på boliglån.  

Du kan fortsette å spare i BSU etter at du har kjøpt deg bolig, men du får ikke skattefradrag så lenge du eier bolig.

Straks du begynner å bruke av BSU-pengene, kan du ikke lenger spare til kontoen. 
Bruker du BSU-pengene til andre formål enn bolig, må du betale tilbake skattefradragene.

Det gis ikke skattefradrag for innskudd foretatt i det året du begynner å bruke av kontoen.

Du kan bare opprette BSU-konto én gang, men du kan spare med skattefradrag til du kjøper deg bolig eller til og med året du fyller 33 år. 

Du trenger ikke å løse inn BSU-kontoen samtidig med at du kjøper bolig, men så lenge du eier bolig vil du ikke nyte godt av skattefradraget. 

Fra og med det året du fyller 34 år sperres BSU-kontoen for nye innskudd og rentesatsen justeres ned. Men det er ingenting i veien for at pengene blir stående på BSU-kontoen. Bare husk at beløpet til slutt må brukes til å betale ned på boliglånet.

Spør oss om sparing!

Trenger du råd eller ønsker mer informasjon om sparing i fond, hjelper vi deg å finne de beste løsningene for deg.
icon Telefon 70 11 30 00
icon Chat (Åpent hverdager 08.00-20.00)
icon Bestill møte med rådgiver