Vinnere av TEFT-stipend 2021

Sparebanken Møre heier på unge som har talent, vilje og teft til å nå langt, og som samtidig er gode rollemodeller for de rundt seg.

Den 15. februar hadde 135 håpefulle talent sendt inn sin søknad om TEFT-stipend. Tenk det! 135 dyktige unge, som har satt seg store mål, og som hver dag setter andre ting til side for å fokusere på dette ene: Å bli enda bedre!

Gratulerer! Disse 16 talentene får 50 000 kroner hver i stipend. 

Vi håper at stipendet utgjør en forskjell; at det kan åpne nye muligheter og samtidig være en raus klapp på skulderen. Vi heier på dere! 

Herman Velle Aurdal

Sykkylven
Sleggekast

Nå står den 27 år gamle kretsrekorden for slegge senior for fall. Jeg er i rute for å nå kravene til U23 EM, og går for gull i Junior NM U23. Samtidig jeg gleder meg over å ha praksis som gymlærer for barn og unge. Interesse kommer sjeldent av seg selv. Noen må gå foran og drive det fram. Den dagen jeg returnerer til Sunnmøre skal jeg sørge for at vi stikker oss fram som hovedstaden for kast-Norge.

Marte Hallingstad Barstad

Ulstein
Artist / Låtskriver / Produsent

Gleder meg til å bli ferdig med studier ved Liverpool Institute for Performing Arts til sommeren hvor jeg studerer «Songwriting and Performance», og kunne gå «all-in» med å jobbe og utvikle mitt eget prosjekt - MAZED. Jeg ønsker å vise heimbygda og de rundt meg at arbeider en hardt nok og lærer av de rette, så kan det å være musiker være et trygt yrke og ikke bare en hobby. Målet mitt er å leve av musikken min i fremtiden.

Sigurd Malmedal Drågen

Molde
Trombone

Blåsemafian ble for alvor ble kjent under MGP. Jeg er med i 6-manns-besetningen Blåsemafian Extended, og som produsent og trombonist i bandet Giddygang. Akkurat nå jobber vi også intensivt i Laupsa Lokomotiv, som snart skal gi ut plate. Gjennom et prosjekt i Flyktninghjelpen har jeg også oppdaget gleden ved å bruke musikk som inkludering. Barn og unge tar med seg sin musikalske bakgrunn og får lære å spille inn og produsere musikk sammen

Stian Endresplass

Molde
Volleyball

Studerer samtidig som jeg satser på volleyballen. Drømmer om å spille i utlandet etter å ha hevdet med i toppen i Norge noen år. Stipendet vil gå med til treningssamlinger og til gjennomføring av trenerkurs. Synes det er kjekt å kunne være med å utvikle volleyball miljøet og de yngre spillerne hjemme i lokalmiljøet mitt, og ønsker å bruke tid på det seinere.

 

Magnus Fremstad

Ålesund
Klassisk sang

Om 1-2 år håper jeg å begynne på en master ved Operaakademiet i København. Det er hard konkurranse om plassene, men jeg jobber målrettet for å oppnå dette. Mitt sangideal legger vekt på det naturlige og jeg har kontakt med lærerkrefter som hjelper meg i den retningen, bl.a. den kjente sangpedagogen Susanna Eken i Danmark. Sammen med tidligere TEFT-stipendiat Louise Engeseth planlegger vi konserter på Sunnmøre så snart dette blir mulig.

Nora Elise Legrand Gjerdset

Rauma
Artist / Låtskriver / Produsent

Musikken er livet mitt! Jeg begynte å opptre som 13 åring, og har siden spilt på store konsertscener, turnert med forskjellige band og hatt hovedroller i musikaler. Jeg er utdannet sanger, og etablerer meg nå som artist og låtskriver. Hjertet mitt brenner spesielt for country, og jeg skal spille inn debut-album i løpet av 2021.

Kristine Hjellbakk Hole

Stranda
Langrenn

For å lykkes og bli best er det viktig å ha det riktige miljøet og de riktige folkene rundt seg. Derfor går jeg toppidrettsgymnaset på Lillehammer for å være en del av et større og motiverende miljø og ha fokus på idretten min. Drømmen er å bli en av de beste i verden – hevde seg i World Cup – og kvalifisere seg til plass i OL og VM i fremtiden.

Knut Valen Håland

Sula
Frisbeegolf

Frisbeegolf kom hit på 80-tallet, men det har virkelig skutt fart nå under korona. Det er kjekt at folk oppdager sporten og jeg liker å lære videre det jeg kan. Langevåg har en av Norges beste baner, og her samles vi ofte fra frisbeemiljøene i Ålesund, Volda og Vestnes. Jeg ser fram til å få reise tilbake til USA, der de beste spillerne og største turneringene er. Målet er å kunne leve av frisbeegolf innen 2025.

Hedda Færøy Lausund

Ålesund
Samtidsdans  / Koreografi / Scenekunst

Jeg bor for tiden i København hvor jeg jobber freelance som danser, koreograf og dansepedagog, samtidig som jeg er i praksis i performance-kompaniet Hotel Pro Forma. Jeg er spesielt opptatt av tverrfaglig arbeid, hvor jeg kan kombinere dansen med flere av interessene mine som film- og fotokunst, design, litteratur og scenografi. I løpet av den neste tiden håper jeg også å bringe mine egne produksjoner til Ålesund, og å kunne bidra til utviklingen av det lokale dansemiljøet.

Mari Romundset Nilsen

Aure
Taekwondo

Er på rekruttlandslaget i taekwondo, og tatt ut i den olympiske løypa som er et prosjekt startet av Olympiatoppen Midt-Norge. Det beste med taekwondo er muligheten jeg får til å reise, bli kjent med nye mennesker og ikke minst til å utvikle meg sjøl både fysisk og mentalt. Har høye ambisjoner og er villig til å satse for å nå dem. Hovedmål og drømmen er å bli en topp internasjonal utøver å få delta i OL i 2024.

Christian Parr

Ålesund
Tennis

Anerkjennelsen og oppmerksomheten ved å få dette stipendet gir motivasjon videre til å jobbe målrettet og hardt for å nå målene mine. Første mål nå er NM i april der jeg går for gull i single, double og lag for U-19. Satser fullt på idretten, og jobber mot scholarship og college i USA fra 2022 hvor jeg kan kombinere idretten med studier. Drømmen er å kunne spille på ATP nivå (høyeste nivå i tennis i verden), og leve av idretten på sikt.

Aurora Jørgensen Remme

Ålesund
Illusjonist

I år feirer jeg 10 år som illusjonist. Som 12-åring ble jeg invitert til Las Vegas av David Copperfield, etter at han hadde sett meg gjøre en historie kombinert med et magisk triks. Jeg har vært med i Norske Talenter to ganger og skrevet manuskript og egne show flere gallaforestillinger. Etter videregående vil jeg til USA for å utdanne meg innen magi og skuespill, samtidig som jeg utvikler nye forestillinger og skaper spennende teaterkunst som engasjerer.  

Kornelia Roppen

Ulstein
Lengdehopp

Gull i Junior NM lengde og ny klubbrekord på 5,78 m ble høydepunkt i 2020. Neste semester skal jeg fokusere fullt på trening hjemme i Ulsteinvik, gjerne flere økter hver dag. Med god utvikling håper jeg å kvalifisere meg til U23 EM i 2023 og kanskje utfordre kretsrekorden på 6,22. Om jeg skulle ønsket meg til et annet sted i Norge, har «lengdebyen» Trondheim et sterkt miljø. Studier og videre utvikling i utlandet kan også bli aktuelt. 

Mathea Strømmegjerde

Sykkylven
Trompet

Gjennom musikken gir du av deg selv og du får respons. Vekker følelser. Dette vil jeg holde på med resten av livet. Jeg håper å finne en god lærer og studere videre, kanskje i Freiburg i Tyskland. Vi har blitt flinke til å følge med på konserter som overføres digitalt. Når jeg hører noe jeg liker, tar jeg kontakt. Det er mye som kan læres gjennom Zoom, men heldigvis får vi fortsatt en til en undervisning på Norges Musikkhøyskole.

Simon Tonev

Hareid
Film / Regi / Filmfotograf

Jeg visste allerede som 9-åring at jeg ville lage film som snakker til hjertet. Det binder oss sammen uansett hvor du er oppvokst. Jeg ønsker å skape film som lager ringvirkninger. Film som sier noe om det å være menneske, eller film som hjelper oss å glemme realiteten av å være et for en stund. Nå studerer jeg fiksjonsfilm i Stockholm.  Jeg tenker at om jeg så er 70 år før jeg får gjøre min første spillefilm, så er det dette jeg vil gjøre.

Isak Wingsternes

Hareid
Musiker / Tekniker / Produsent

Skriver og produserer musikk, i tillegg til å skape god lyd og interessante uttrykk for andre. Jeg bor i Bergen, og jobber som tekniker og produsent. Har vært så heldig å få være en del av et faglig dyktig miljø sammen med flere av landets fremste i bransjen, noe som har gitt meg mye god faglig kunnskap og et nettverk av fantastiske folk.